torsdag 30. august 2012

ett-hundre-og-et-eller-annet dager igjen til jul, er du i rute?

Desember nærmer seg med stormskritt og tankene begynner å kverne rundt hva man skal gi i julegaver i år.

Som ganske fersk strikker har jeg min andre jul foran meg hvor det skal strikkes julegaver fremfor å kjøpe (håper iallefall det).

Drømmen er å finne noe som er relativt enkelt, går raskt og som kan masseproduseres. Dvs passe til en rekke personligheter. Tips mottas med takk ;)

Har du funnet ut hva årets julegaver skal bli?

Og sist, men ikke minst; Hva gir man til en strikker?

Strikker man noe selv, kjøper man et kit, kjøper man garn, strikkeutstyr eller bøker?

Hva ønsker DU deg til jul?

Jeg ønsker meg slike strikkepinner som man kan bytte wire på. Et slikt sett må jo være fantastisk. Å alltid ha riktig lengde på riktig pinne......
tilfeldig bilde funnet via google


Li

5 kommentarer:

 1. Desember nærmer seg med stormskritt??? Hehe, det har jeg ikke tenkt på - det er jo fortsatt august! Jeg er overhodet ikke igang med julegavene, vet ikke om det blir strikkede gaver i år...
  Kanskje du kan masseprodusere sjal eller halser i rillestrikk? Luftige sådanne, på tjukke pinner? Forskjellige farger til de ulike personlighetene gir fin variasjon.
  Jeg ønsker meg alt du nevnte som strikkere bruker og da kanskje særlig garn. God jul!

  SvarSlett
 2. Jeg ELSKER å planlegge julegaver, godt å høre at det ikke bare er meg som mener julen nærmer seg ;) Jeg har allerede begynt å planlegge, og kjøpt litt garn, så får vi se hvor mye jeg rekker før jul. Fra meg blir det i alle fall en del votter, litt kluter og kanskje en genser. Jeg er ikke for å masseprodusere gaver, jeg liker best å finne noe som passer perfekt til den enkelte som skal få det. For tips, se mønsterbutikken til Jorid, der er det MYE fint :)

  SvarSlett
 3. Jeg har noen planer for julegavene, men langt nær alle! Jeg strikker ikke til så mange til jul, men det blir gjerne ganske store prosjekter på de som får. Vi får se hva det ender med i år :)

  Jeg ønsker meg wirepinner også!

  SvarSlett
 4. Jeg liker også å planlegge jule- og bursdagsgaver spesielt til den som skal få den. Selbuvotter har vært populært hos mine mottakere, men også varme sokker til kalde vinterdager :) Og det tar ikke for lang tid å lage. Votter og sokker i Drops Eskimo eller lignende garn går fort, er varme og de har mange fiiine farger :) Og oppskriftene er gratis! Selv ville jeg elske å få noen nøster av mitt favorittgarn, en fin oppskriftsbok, eller lignende :)

  SvarSlett
 5. 1. september pleier å være julegavestrikkestart for meg, det trengs noen måneder for å lage de tingene man har lyst til uten at det skal bli et sinnssykt pes for å komme i mål. Her starter jeg ofte med gensere og store prosjekter til små venner, men så får jeg flere og flere gode ideer jo nærmere jeg kommer jul og så ender jeg opp med å lage mye mot slutten likevel, hehe.

  Store halser er veldig riktig i motebildet i år, så det tror jeg kanskje blir årets venninnegave fra meg. Ellers har de fått tovede vesker (tidlig 2000-tall, til mitt forsvar... ;)), strikkede sokker, votter, luer og hver sin bolero. Små venner pleier ofte å få votter, sokker eller lue&hals i ett, og så har jeg altså laget masse gensere. I år har jeg ingen anelse, men tenker å lage noen enkle vester til de små vennene som går i barnehage, og så får jeg ta det derfra. Uansett fint å begynne tidlig!!

  SvarSlett