mandag 5. oktober 2015

Stripevotter i restegarn

Husker dere denne halsen jeg strikket ferdig i vår? Det resulterte i mange små nøster med restegarn. Jeg bestemte meg for å strikke votter. Ta-da!


Oppskriften er det Frk. Badegakk som står for og den ligger til gratis nedlasting her på Ravelry. Det er flere ting jeg liker med disse vottene.

1. Enkel oppskrift med gode forklaringer.
2. Jeg får brukt opp restegarn.
3. Stripestrikk er digg.
4. Stripestrikk er digg.
5. Stripestr...

Det jeg ikke liker kommer jeg tilbake til.


Garnet er Jamieson's Shetland Spindrift som er en drøm å strikke med. Bunnfargen er ikke fra det opprinnelige prosjektet, men fra 1,5 nøste jeg hadde i lageret. Fargene er fantastiske og tankene vandret underveis til mye annet jeg kunne tenke meg å strikke i disse fargene - og andre farger.

Jeg har brukt pinner 2,5.


Jeg var ikke så nøye med å sjekke (les: brydde meg ikke om) strikkefastheten og det resulterte i litt for store votter. De er derfor tovet lett og overbragt til mottaker med beskjed om hvordan hun kan gjøre det for ytterligere toving om det er nødvendig. Det ble lette og gode votter.

Så over til det jeg ikke likte, her illustrert med et bilde:

Det ble litt av en trådfest! Men kombinert med treff i Strikk&Drikk inkludert flytende og fast føde gikk det unna likevel.

Jeg anser vottene som en suksess - og kommer helt sikkert til å strikke flere par.

Tilbake til garnet - jeg vil til Shetland! Hvorfor ikke ta en "svipptur" dit når jeg likevel skal til Orknøyene neste år? Jeg synes jo det er på sin plass, selv om jeg i utgangspunktet er på whiskytur med pappa. Hvordan lure med meg ham og resten av familien enda lenger ut i havet slik at jeg kan se på, ta på og ikke minst hamstre garn? Her må det manipuleres. Heldigvis er jeg reiseleder for turen *knegg*.

Sjekk nettsida til Jamieson's her og drøm dere bort, slik som jeg gjør.

Vero

2 kommentarer:

  1. Reiselederen bestemmer! Hihi!

    Men inspirerende fine striper! Striper er stas! Striper er best! Striper rocker!

    Hilsen en til somliker striper.

    SvarSlett
  2. Herlige vanter med dejlige farver :) - det sidste billede var dog fælt, den slags plejer jeg at undgå med strikkehæftning :)

    SvarSlett