tirsdag 7. august 2012

Plan C

Jeg har gått til angrep på restegarnet (om det kan kalles det når hele nøster er igjen...) og jeg har strikket Plan C av denne flinke dama.


Gratis og god oppskrift (selv om jeg spekulerte litt før jeg kom i gang, men det gjør jeg jo alltid...) som har stått på strikkelista en bra stund.


Hovedgarnet er Sandnes Mini Alpakka og jeg brukte det jeg hadde, nesten to nøster. Øvrig garn er Pickles' Pure Thin Alpaca. En dæsj av hver farge. Et stykke ut i prosjektet begynte jeg å tvile på om jeg hadde nok av hovedfargen. Jeg strikket derfor inn en rille med lilla nederst før den avsluttende vrangborden (altså, det ble jo ikke den største drøyingen av et garn, men det hjalp på psyken). Etter at armene var ferdige satt jeg igjen med en meter...


 Jeg laget derfor ingen falsk knappestolpe, men sydde rask sammen. Jepp, raskt sammen, type snurp(*kremt*) noe som førte til skjeve overganger og et lite lekkert resultat. Kamfluerte derfor med knapper, det gikk fortere enn å gjøre om. Etter festing av knapper fikk strikketøyet bli med på tur innover i fjellheimen. Bilder utendørs er toppen så da fisken ikke ville bite dro jeg fram Plan C fra sekken for fotografering. Ekstra artig ble det da å komme hjem til oppfordringen fra designeren selv om å gjøre bildevariasjoner.


Anbefaler flere å strikke denne genseren, det var min første fra toppen og ned, rett og slett en digg måte å strikke på. Raskt gikk det også!

Ettersom jeg har bodd på ei seter de siste ukene fikk jeg selvfølgelig for meg at jeg skulle ta bilde av genseren med de omgivelsene også, men...

 skulende ku og...
 forskremte sauer gjorde dette til en vanskelig oppgave ;) Stein er mer samarbeidsvillig.

Dagens tips er forøvrig å huske å strekke litt i tøyet før fotografering så slipper dere brettelinje midt på plagget *river seg i håret av irritasjon*.

7 kommentarer:

 1. knallfin genser og innlegg vero! æ stemme for strikkekveld i høst! kanskje til og med på levanger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :) Strikkekveld it is! Og damerne på Levanger bli nok garantert me!

   Slett
 2. Jeg er blitt veldig glad i det mønsteret, spesielt siden det nesten er fritt for vrangmasker;) en meter igjen... det var jammen godt du hadde lagt inn litt lysere lilla på bolen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja den lille rilla med lilla gjorde jammen meg susen :)

   Slett
 3. Kjempefin genser og kul fotoshoot!Nå fikk jeg lyst til å finne fram litt 2-tråds :)

  SvarSlett
 4. Ja, strikkekveld på Levanger :D HIhi æ e litt træg, har endelig tid å lese litt blogg når farmor bærer på babyen min hele tia :)

  SvarSlett