tirsdag 28. august 2012

Terra for me

For et par år siden strikket jeg sjalet Terra til ei venninne. Du kan se resultatet her. Siden den gang har dette sjalet stått på lista over ting jeg ønsker til meg selv. Til og fra i løpet av sommeren har jeg strikket på Terra #2 og i helga felte jeg av og blokket det, godt fornøyd med resultatet:

Sjalet er stort. Stort!
Det er mye rettstrikk i dette sjalet og hele transportstykket fram til hullmønsteret består av flest omganger med rett og med enkelte omganger vrangt.

Resultat av transportstykket
Okei, andre gang med samme strikk og samme oppskrift. Kanskje ikke det mest imponerende, men for meg ble det mye nytt fordi jeg faktisk fulgte oppskrifta denne gangen(er ikke alltid jeg gjør det for å si det sånn).

Det startet allerede ved opplegg av masker. Sist la jeg opp slik jeg alltid gjør. Men det står jo vitterlig legg opp ved bruk av provisional method. Ante ikke hva det betydde, men etter et søk på det store nettet fant jeg en forklaring på Knitty. Å hjelpes. Snakk om å miste tålmodigheten. Sikkert det enkleste i verden, men jeg fikk det ikke til (det var snakk om kun 12 masker) og jeg tror jeg ødela stemninga i hytta totalt(sorry folkens!). Til slutt gikk det selvfølgelig bra og jeg kunne fortsette.


Alt gikk deretter etter planen helt til jeg begynte å ane at jeg for en gang skyld kanskje hadde vært grådig med garninnkjøpet. De siste pinnene ble stressende, men heldigvis holdt det. Pjuh!

Avfelling. Sist gjorde jeg det også slik jeg alltid har gjort. Men det står jo vitterlig at det anbefales å bruke Elizabeth Zimmermann's sewn bind off. Høh? Takk til You Tube for visning av hvordan dette skulle gjøres. Tror aldri jeg har brukt så lang tid på å felle av noe noen gang, men skjønner hvorfor det var anbefalt. Dette ble skikkelig elastisk og kombinert med opplegget som til slutt ble masket sammen ved hjelp av kitchener stitch fikk sjalet en mye finere form enn det første jeg strikket for nå fikk det den elastisiteten det behøver.

Fint og enkelt mønster, men vanskelig å få fram på bilder
Jeg har brukt pinner 4,5 og strikket med Royal Alpakka fra Dale Garn. Jeg liker virkelig det garnet(selv om det loer noe forferdelig). Nesten 4 nøster gikk med. Det er mange meter.
Jeg har lært at det kan lønne seg å følge oppskrifta noen ganger. Ikke bare blir resultatet bedre, men man kan faktisk lære nye ting også. Jej!

Vero


6 kommentarer:

 1. Det ble flott! Veldig anvendelig til kaldere dager. Også så flink du var som fulgte oppskriften til punkt og prikke. Jeg har strikket det og gjorde som deg første gang. Droppet provisional cast on og felte av på vanlig vis. Synes det ble greit, men sikkert finere å gjøre det ordentlig. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er glad jeg fulgte oppskrifta, i allefall ble det en liten "bulk" på det forrige jeg laget som jeg tror henger sammen med opplegget. Er litt stolt over at jeg greide å følge oppskrifta da, hehe.

   Slett
 2. Nydelig! Takk for tips ang opplegg og avfelling :)

  SvarSlett