lørdag 5. januar 2013

Fargesprakende start på året!

Det har kriblet i fingrende etter å strikke et sjal igjen, nesten abstinenser har det vært! Det var derfor ingen tvil om hva jeg skulle bruke fridagene i jula på. Juhu!

Mezquita Shawl
Li ga meg et nøste Kauni i bursdagsgave så her var det ingen vei tilbake, farger it is! Jeg er omtrent dronninga av ensfarga strikk så bra at noen gir meg et spark bak ;)

Her blir det jo fargespill uten at jeg behøver å strikke med flere nøster, genialt!

Man starter med å legge opp alle maskene(tunga beint i munnen...) og strikker et enkelt hullmønster. Deretter fortsetter det med glattstrikk og forkorta rader. Veldig grei måte å strikke sjal på(etter at man har fått lagt opp alle maskene da).

Brått fargeskifte
Et stykke ut i nøstet hang plutselig tråden der uten feste. Fra oransje overgang til mørk lilla! Begynte å nøste litt for å se hva som kom videre og oppdaget enda flere brudd i nøstet. Vurderte lenge å nøste helt til jeg kanskje traff på akkurat den fargen jeg var i gang med, men bestemte meg raskt for å fortsette med den lilla, pytt sann! Det ble kanskje litt snålt, men samtidig liker jeg at det ble mer lilla i sjalet.

Oppskriften er Mezquita Shawl, gratisoppskrift på Ravelry. Jeg har strikket med pinne nr. 4, bortsett fra oppleggskanten der jeg brukte pinne nr. 6. Jeg har igjen mye garn på nøstet mitt med Kauni så dette er ikke noe stort plagg.

Pjuh, fikk til et bilde der i allefall sjalet ble med ;)

Sjalet er langt, smalt og lett. Liker!

Vero


4 kommentarer:

 1. fint sjal og ennå finere dame! :)
  Du kler flerfarget sjal!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker ;) Må bli flinkere til å bruke farger, tror jeg,

   Slett
 2. Svar
  1. Yes! Veldig ok oppskrift altså, anbefales. Og garnet også, selvfølgelig ;)

   Slett