torsdag 7. juni 2012

Starten

Da jeg begynte å strikke for 4 år siden ble det første prosjektet Nøstebarns Jakke med rundfelling. Et overkommelig prosjekt som til slutt gikk i søpla...! Dette på grunn av undertegnedes manglende evner til å sy armene pent sammen(snurpemetoden ble ingen suksess). Da jeg i tillegg hadde festet trådenden så godt at jeg ikke fikk den opp igjen tok tålmodigheten slutt og jakka endte sine dager.

Erfaringen fra første prosjekt lot jeg meg ikke hefte ved og slo like godt til med et sjal, nemlig Ishbel. Vi snakker kast, to sammen både den ene og andre veien og ikke minst: engelsk oppskrift! Perfekt for en strikkenewbie...kremt. Heldigvis har man tålmodige kollegaer med stor strikkekunnskap og takket være dem kom jeg i gang.


Jeg brukte for tynne pinner da jeg ikke skjønte at det var meningen med større pinner på slike prosjekt selv om det sto henvist på garnet til mindre størrelser. Resultatet ble derfor et lite og kompakt sjal hvor mønsteret ikke vises så godt. Uansett ble jeg fornøyd med mitt første større prosjekt og jeg har brukt sjalet mye. Senere har jeg laget et til ei venninne også og det ble finere og mykere da jeg brukte tykkere pinner.


Sjalet er strikket i Drops Alpaca.

Underveis i prosessen ble jeg kjent med nye teknikker, engelske strikkeuttrykk og skjønte også etter hvert at slike ting måtte blokkes(ja, jeg var en fersking!) før man kunne se det endelige resultatet. En god læring som jeg har tatt med meg videre.

Og ja, jeg har i ettertid fått dilla på å strikke sjal!

4 kommentarer: