fredag 22. juni 2012

Fjong hals

Bursdagsgaver bør vises for omverdenen etter at bursdagen har vært så selv om denne halsen har vært ferdig en stund(ute i god tid for en gang skyld!) har visning måtte vente. Nå er derimot gaven overlevert til en (tilsynelatende) fornøyd jubilant. Under presenteres Ptarmigan fra Jared Flood, en hals som varmer godt uten at det blir for mye ull rundt halsen.

Mønsteret er enkelt og det gikk kjapt unna i svingene.

Garnet ble for sikkerhet skyld kjøpt inn for leeenge siden (også da tiltenkt jubilanten), men så har det blitt liggende i lageret .Garnet som er brukt er Pure Thin Alpaca fra Pickles, akkurat i underkant av ett nøste. Pinne nr. 4.

Som den garnhamstreren jeg er hadde jeg selvfølgelig mer garn liggende så jubilanten fikk også ei lue.
Mønsteret er Sweet Caroline fra Drops Design. Strikket på pinner 3 og 3,5. Jeg strikker ikke spesielt løst, men av erfaring bør jeg gå ned noe i pinnestørrelse når det strikkes vrangbord. Sist jeg strikket denne lua ble den for løs og satt ikke godt på hodet, men dette bedret seg ved å gå ned en halv størrelse. Lua er ganske baggy bak.

Hals og lue i skjønn forening på min nye samboer Frk. Iso. Etter x-antall mislykkede forsøk på å ta bilder av produktene på meg selv ble jeg nødt til å investere. Jeg liker at hun er blekere enn meg(ganske godt gjort nemlig), men dessverre slår hun meg ned i støvlene når det kommer til vekt.

Fjong knapp fra Stella og Petronella for litt ekstra piff til halsen.

3 kommentarer:

 1. Veldig fjong og fin hals og lue også. Tror jeg må lagre det mønsteret for senere bruk. Forhåpentligvis trenger vi ikke sånt før til høsten?

  Oliven din ser veldig flott ut! Men, pinne 2,5 da! Imponerende at du har kommet så langt så fort på så tynne pinner. Min ble strikket på 3,5 og jeg strikker ikke stramt. Passer den til tross for små pinner? Passer den vil du ikke angre på at du gjør den ferdig. :)

  God helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får håpe halsen og lua får "fri" fram til høsten :)

   Jeg er også imponert over Lindas Olive på pinner 2,5 og jeg tror resultatet blir flott!

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett