torsdag 21. januar 2016

Ishbel. Igjen.

Alle vet vel at det er lov å strikke seg selv så mange sjal som man bare vil? Dette praktiserer i alle fall jeg. For tredje gang har jeg strikket sjalet Ishbel. Det aller første sjalet jeg strikket var etter denne oppskrifta og det er fortsatt gjenstand for latteranfall blant enkelte i kollegiet når vi snakker om strikking. En uerfaren strikker (meg) i kamp mot hullmønster, engelsk oppskrift og en ukjent oppleggsmetode. Det gikk seg til, heldigvis! Det jeg ikke visste den gangen var at det ikke var uten grunn at pinnestørrelsen skulle være stor selv om garnet var tynt. Så jeg strikket med pinner 3 (for det sto jo det på garnets magebånd!) og endte med et knøttlite sjal med utydelig mønster. Det var den gang og nå går det meste så meget bedre.


Første del består av glattstrikk og økninger før man begynner med hullmønsteret.


Mønsteromgangene er lett å huske og en annen fordel er at det er lett å se om man har gjort noe feil.
Garnet kjøpte jeg på ferie i Frankrike, i butikken La Droguerie i Nice. Det er en alpakka-kvalitet som var god å strikke med, på lik linje med annet alpakka-garn jeg har brukt tidligere. Pinner nr. 4.

  
Det er to ulike størrelser å velge mellom og jeg valgte den minste. I ettertid ser jeg at det gjerne kunne vært større og jeg har også igjen mye garn (som om det er noe nytt), men sånn kan det gå. Jeg er uansett fornøyd.
 
Vero

6 kommentarer:

 1. Så fint sjalet ble! Det fikk jeg lyst å strikke. Strever med mitt aller første sjal nå, Aestlight. Gleder meg til det er ferdig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, anbefaler dette :) Aestlight har stått på strikkelista i evigheter, men aldri strikket det. Takk for påminnelsen - kanskje det blir neste sjal :)

   Slett
 2. Det er noe med oppskrifter man har litt historie til, det gjør at noen av de er det gøy å gjenta, selv om det var vanskelig første gang. Bra du ikke gav opp, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! Det ble på en måte vendepunktet i min "strikkekarriere" også, det var da jeg skjønte at jeg egentlig kunne strikke ALT, det var bare å forstå noen begreper og ulike teknikker.

   Slett
 3. tror nok jeg må strikke dette en gang til jeg også.. i den store utgaven. Veldig fint i den fargen!!

  SvarSlett