søndag 17. januar 2016

Strokkur

2015 ble året da jeg strikket mye til meg selv. Jeg har ambisjoner om at 2016 skal fortsette på samme vis. Det har startet godt og meget passende, med en varm genser i en kald periode.

Jeg fant Strokkur hos en av mine favorittdesignere, Ysolda.


Det er en enkel genser strikket nedenfra og opp, med et rundt bærestykke.  Jeg ser mange flotte gensere og jakker med rundt bærestykke, men ofte blir det litt vel mye som foregår i et parti av fronten der jeg *kremt* har mer enn nok som foregår fra før. Strokkur synes jeg er mer passende da mønsteret begynner godt over brystpartiet.


Garnet er Istex Létt-Lopi (svart og grå) og Rowan Creative Focus Worsted (grønn). Det ble kjøpt på impuls i høst da en kombinert sy- og garnbutikk i Trondheim skulle slutte å selge garn. Med 70 % avslag ble ikke dette en kostbar affære. Pinner 4,5 gjorde at strikkingen gikk som en drøm.


Det er forkorta rader på ryggen både nedenfor og ovenfor mønsteret. Selv om genseren er kjappstrikka endte jeg opp med å strikke mønsterdelen to ganger da jeg tabbet meg ut med de forkorta radene som skulle strikkes nedenfor mønsteret. Jeg hadde kvittet meg med et par markører litt for tidlig og strikket derfor radene over en for kort del av ryggen. Det ble en bul og ikke før jeg hadde strikket ferdig og festet trådene så jeg hvor tullete det ble. Jeg får skylde på at jeg var i julekoma.


Med stort sett tosifret minus på temperaturmåleren de siste to ukene har genseren vært flittig brukt.

Lua er en gave fra min kusine og er en tovet variant med finull. Det var kaldt i været og varmt i topplokket da jeg gikk tur i går så det la seg rim utenpå lua. Ull er gull!


Vero

4 kommentarer:

 1. Så fin! Enkel og flott!
  *Kremt* ja, det skal ikke være enkelt med dette frontpartiet, hihi :)

  SvarSlett
 2. Takk, ja jeg er fornøyd! Tror jeg må finne en til å strikke som også passer til frontpartiet ;)

  SvarSlett
 3. Veldig fint å være her på besøk :) Vi deler interesse for sy, strikking og hekling, så jeg kommer sikkert flere ganger for å se hvilke fine ting har dere laget. God påske.

  SvarSlett
 4. Hei. Fint å lese om dine erfaringer med Strokkur-genseren, så vet jeg hva jeg skal være oppmerksom på. Jeg er ikke en så erfaren strikker, så jeg har hatt litt problemer med å tolke den. Dessuten har jeg problemer fordi jeg mangler en del av oppskriften, der det mangler mønsterdiagrammet. Kunne du eventuelt være så snill å dele dette med meg, så ville jeg være veldig takknemlig!

  SvarSlett