mandag 25. mai 2015

På det fjerde skal det skje - Betty Mouat Cowl

Jeg har lenge vært en stor fan av Kate Davies. Hun strikker og designer flotte plagg i nydelige fargekombinasjoner og skriver interessante artikler om håndarbeid. Som et ekstra pluss bor hun i Skottland, et av mine favorittreisemål. Flere av designene hennes er tydelig inspirert av den skotske naturen.


En av mine venninner mottar stort sett et strikkeplagg fra meg i forbindelse med bursdag eller jul hvert år. Da det nærmet seg hennes 30-årsdag i 2012, spurte jeg henne hva hun ønsket seg. En tynn hals!, svarte hun. Yes, tenkte jeg, da jeg nettopp hadde oppdaget Betty Mouat Cowl fra heltinnen ved det skotske høylandet.

Garnpakke ble bestilt og strikkingen påbegynt - først en gang, så en gang til...og etter at tredje forsøk også gikk ad undas ga jeg opp. Siden har det flotte garnet ligget i garnkista og samvittigheten gnagd for gaven som aldri ble noe av (ikke fikk hun en alternativ gave heller). Inntil nylig, da garnet ropte ekstra høyt fra dypet og jeg motet meg opp til ny dyst.


På fjerde forsøk ble jeg sittende som et spørsmålstegn fordi jeg ikke skjønte hvorfor jeg ikke hadde fått det til tidligere.Jeg tror nok at tre år ekstra på strikkebaken har gjort sitt for en bedre forståelse av strikkekonstruksjoner og tolking av oppskrifter. For det var et par nye ting å forholde seg til i denne oppskriften:
 • No-purl. Halsen strikkes rundt og rundt og kun med rettmasker. Dette gjøres ved at nøstene splittes og at man strikker annenhver pinne med hvert nøste og det strikkes motsatt vei. Man kan strikke annenhver pinne rett og vrang også, det var det jeg prøvde å gjøre i de mislykkede forsøkene.
 • Cockleshell lace. En omgang med forlengede masker og deretter 15 rett sammen på neste omgang. Ja, 15 rett sammen! Heklekrok må med som hjelpemiddel.
På nettsiden til Kate ligger det videoer som viser hvordan dette kan gjøres.

Jeg hadde noen utfordringer med å få strammet tråden nok ved 15 rett sammen og det vises i det ferdige resultatet, det burde vært tettere. Men det er godt nok.


Det strikkes to like deler som deretter maskes sammen.


Takk til mamma som stilte opp som modell

Resultatet ble en lett og fin hals som sitter fint. I oppskrifta kan man velge mellom to størrelser. Da den største størrelsen starter med legg opp 546 masker, falt valget på den minste.

Jeg synes fargekombinasjonene er fantastiske med totalt 9 ulike farger. Og ja, det ble trådfest!

Gaven ble overrakt jubilanten i går. Gratulerer med 30-årsdagen 31.7.2012!

Oppskrift: Betty Mouat Cowl av Kate Davies
Pinner og heklekrok: 3
Garn: Jamieson & Smith 2 ply Jumper Weight


Vero

4 kommentarer:

 1. Utrolig fin og litt snedig konstruksjon, ser det ut til. Flott sluttresultat - det gjelder å ikke gi seg! Håper 33-åringen blir fornøyd ;)
  Forresten; er dere tilbake på blogger nå...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun virket fornøyd ;) Ja, vi er tilbake på blogger :)

   Slett
  2. Så bra! Ikke noe feil med woolspire, bare at det er så vanskelig å få kommentert der...

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett