søndag 17. februar 2013

Tova tøfler og votter

For et par uker siden hadde jeg ei helg med forholdsvis tankeløs strikking. Tykt garn og tykke pinner i kombinasjon med enkle mønstre er god avveksling sånn midt i andre prosjekter.

Jeg vet ikke hvor mange tovede tøfler av dette slaget jeg har strikket de siste årene, men det er mange. De er enkle og varme - og jeg bruker dem innendørs året rundt.


Vero observeres ofte slik hjemme: bare føtter i tova tøfler.

Denne gangen strikket jeg et par sjøvotter også, det er greit å kunne variere noe i strikkinga.I tillegg ble det garnrester nok til et par minilabber.Jeg har strikka med Vamsegarn fra garnlageret. Fargen på det øverste bildet stemmer best med virkeligheten - både på tøflene og den vinterbleke huden...

Jeg har tovet tøflene og vottene i vaskemaskin. Det er like vanskelig hver gang å bestemme seg for temperatur, sentrifugehastighet, hva man eventuelt legger inn i maskina for å øke tovinga og ikke minst hvilken maskin man velger. Jeg deler vaskekjeller med mange andre og bruker ikke maskina der mer enn jeg må. Derfor får mine kjære og nære besøk av meg når det skal toves! Hvem skal man så velge? Mammas maskin tover dårlig, søskenbarnet mitt sin tover vel mye(gikk på en smell med en hastejulegave for et par år siden, tova labb i str. 45 endte opp som str. 35, ble dårlig med gave gitt), mens bestemors har vist gode takter tidligere. Sistnevnte fikk æren denne gang. 40 grader og en håndduk fikk være med på ferden. Og tovinga? Litt i overkant, men bare litt. Alt er brukanes. Pjuh.

Fakta:God toving til andre som prøver seg!


Vero

5 kommentarer:

 1. De så gode ut! Ikke for meg som aldri fryser på føttene, men bra gavetips:) Sjyvotta er også glimrende plagg. Tenk at de var så tjukke og tette at fiskerne kunne sule opp for hånd uten å bli våte eller kalde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fryser aldri på overkroppen og er av typen som sover med vinduet på vidt gap selv på vinteren, men jeg er så utrolig kald på føttene! Godt med litt ull da ;)

   Slett
 2. Akkurat som ikke toving er risikosport nok i egen maskin. Å stadig prøve nye maskiner i tillegg er jo skikkelig spenning i hverdagen. Fine ting! :)

  Så plutselig kommentaren din på Københavninnlegget mitt. Tweedgarnet ligger pent i skuffen og venter på tur, så det er ikke prøvd. Lurer litt på om jeg har for lite til et plagg også. Nå oppdaget jeg at Pickles tweeden har samme løpelengde, så kanskje jeg skal prøve å kombinere litt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har så lyst til å strikke meg noe i tweedgarn så tror jeg skal gå til innkjøp av det når jeg er i København :) Gleder meg som en unge til garnshopping ;)

   Slett