tirsdag 26. februar 2013

Fra tabbehals til herlig hals

Ikke alt går etter planen når man strikker. Det går hett for seg, toving er risikosport og noen ganger leses oppskrifta på en slik måte at plagget ikke blir slik det skal. Som oftest merker man kanskje at noe er feil underveis, men ikke alltid. Som da det var min tur til å strikke en herlig hals.

Oppskrift på tabbehals:
Strikk transportetappen(genial reisestrikk!) i en fei. Begynn på bladmønster. Les for all del ikke hele oppskrifta, men hopp til diagrammet(som den strikkeeksperten du er). Legg ikke merke til at nummereringen i diagrammet tilsier at annehver linje ikke står der. Fell av og fest tråder.

Først etter at jeg hadde felt av og festet trådene begynte jeg å lure på om dette kanskje hadde gått litt skeis. Det lignet liksom ikke på bladmønsteret i oppskrifta. Og det tok laaaang tid før jeg fant ut hva jeg hadde gjort feil. Setningen og alle partallsrundene strikkes rett hadde jeg hoppet lett over. Hjelpes.

Sjekk det lekre bladmønsteret *kremt*
Først ble jeg sur. Så skjemtes jeg ganske lenge(har jo strikket en god del så burde hengt med i timen). Etter det har jeg ledd ganske mye - og strikket en ny hals! Denne gangen ble den herlig.

Bladmønster

Begge halsene er strikket i Drops Alpaca og pinner nr. 4. Halsen skal i følge oppskrifta toves, men jeg vasket den bare lett i maskina da jeg ikke ønsket en veldig tovet hals.Den herlige halsen ble gitt bort i julegave, mens tabbehalsen brukes av undertegnede(pytt sann!).


Vero

3 kommentarer:

 1. GODT å høre at vi er flere som er litt fjerne iblant... Den ble absolutt herlig til slutt! Og den første er nydelig i fargen - det er jo uansett ikke sånn at alle vet hvordan den "skulle" vært :)

  SvarSlett
 2. Uffda;) Bra du orka å strikke en til, den ble kjempefin!
  Jeg taler av erfaring når jeg sier at det var lurt å droppe tovinga - alpakka tover veldig ujevnt (iallefall hos meg).

  SvarSlett
 3. Hei.
  Tenker å strikke denne halsen. Din ble veldig fin! Hvilken garntype brukte du og holdt du deg til maskeantall osv i oppskriften?

  SvarSlett