mandag 24. august 2015

Togue Pond

En sur og regnfull sommermorgen la jeg opp til en topp i garnet Line fra Sandnes Garn. En sommertopp etter oppskrift fra samme opphav som garnet. Etter et par dager i Syden (eller Oslo, som det faktisk var), ble det ingen sommertopp likevel. Jeg fant ut at jeg ikke ønsket en topp med masse hullmønster. Så, på en enda surere sommerdag, på Dovrefjell denne gangen, la jeg opp til toppen Togue Pond. Det viste seg å være et mye bedre valg.


Toppen strikkes rundt og rundt. Etter vrangborden blir det strikket forkortede rader for å få plagget lengre bak. Her bruker jeg en metode fra The Purl Bee som jeg har brukt i flere år og som gir et godt resultat uten synlige vendinger.


Det ble deretter felt på innsida av de fire ytterste maskene. Det ga en fin effekt på en ellers enkel topp. Til slutt gjensto det kun å plukke opp masker rundt halsen og rundt skuldrene og strikke vrangbord.


Fiks ferdig topp - og til slutt kom finværet også!

Jeg liker best å strikke med ullgarn, men dette var et positivt møte med et garn av en annen kvalitet. Selv om garnet er tykt, kjennes toppen lett og luftig. At det gikk hurtig å strikke med hjalp også på, tatt i betraktning at jeg da nettopp hadde strikket en voksengenser på pinner 2,5. Og fargen? Perfekt for ei som liker mørke basisplagg.

 
Vero

6 kommentarer:

 1. Den ser deilig ut! Fin sommerstrikk. Enig, mørkt og enkelt er gull :)

  SvarSlett
 2. den ser deilig og fin ut. og veldig fin gråfarge!!

  SvarSlett
 3. Deilig! Det er fint å teste ut litt andre ting enn ull også (selv om det er ull vi vender tilbake til, gitt hvor vi bor...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har bare godt av å teste litt!

   Slett