lørdag 6. juli 2013

Colorblock. En genser.

3 uker uten strikking(ja, det går an!) endte til slutt i at jeg fikk sluttført genseren Colorblock som har vært på pinnene en stund. Det er et av de artigste strikkeprosjektene jeg har holdt på med på lenge! God oppskrift med fine detaljer og jeg har lært nye ting - som å strikke slik at det blir en lomme. Oppskriften er laget av Karen Borrel som har mange artige oppskrifter på lager.


Genseren er forhøyet i nakken og forlenget bak ved å strikke forkorta rader. Det er en topp-ned genser med muligheter for justeringer underveis. Jeg har brukt garnet Mitu fra Rauma som hovedfarge og til stripene har jeg brukt Shetland Spindrift fra Jamieson's. Mitu er fantastisk godt å strikke med, og har klatret høyt på favorittlista det siste året. Garnet fra Jamieson's har en utrolig flott farge, melert garn på sitt beste! Jeg brukte dobbelt tråd med det og enkel tråd med Mitu.


Blikkfanget på genseren er uten tvil lomma, som fremheves enda mer når man bruker flere farger i rillene. Her ble det behov for å feste flappen med rillene både i sida og to andre steder og det greide jeg uten altfor mye trøbbel.

Fin kontrastfarge til den lyse lilla.

Knappene er fra Greitrå'n, hvor jeg fikk kyndig hjelp slik at jeg fant de perfekte knappene samme dag som genseren skulle overleveres. Enn å reise på hytta uten alt materiellet med? Bra det finnes løsninger. Knappene ble påsydd på en rasteplass i Nord-Trøndelag, en times tid før overlevering.Almas Colorblock er strikket i str. 8 år og vil den første tiden fungere som en mellomting mellom genser og tunika. 

Fornøyd mottaker som stiller opp på bilder som en rutinert modell.
Fineste fadderungen!


Denne genseren står allerede langt framme i strikkekøa, jeg tror nemlig det er flere som kan tenke seg en slik(både liten og stor). 

Jeg står litt fast i valg av neste prosjekt. Det mangler ikke på garn, for å si det sånn. Det handles stadig inn nye nøster nemlig, selv i de periodene hvor pinnene ikke går i det hele tatt. Merkelig det der. Et sjal er under planlegging, men garnet kommer ikke i postkassa før i slutten av juli. En genser til ei lita snuppe må være ferdig til midten av august. Nye verdensborgere melder sin ankomst og må få en liten gave. Jeg har 10 nøster geilsk tweed(!) som skal bli en cardigan til meg selv...Men det store spørsmålet er altså: hvilke oppskrifter skal jeg bruke? Satser på å finne en løsning før diverse hytteturer i løpet av de neste ukene. 

Inntil videre - god sommer fra meg!

Vero

11 kommentarer:

 1. Så fin! Jeg digger kontrastene!
  Alltid moro å lære noe nytt - særlig når resultatet blir så vellykka.
  God sommer!

  SvarSlett
 2. Hvor er den bare fin!! Sådan en trøje må min datter bestemt også eje :-)

  SvarSlett
 3. Der var Mitugenseren,ja! Veldig fin! Jeg digger lommepartiet.

  SvarSlett
 4. Fantastisk fin genser!!!!!
  Det mest "avanserte" jeg har strikket er en nøstebarnsdress. ... så jeg vet ikke om jeg er klar for å ta spranget til en slik genser...? Vanskelighetsgrad?
  -Mariann-

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Fornøyd med denne ja :) Hvis du har strikket en nøstebarndress så tror jeg fint du kan strikke denne genseren også. Bare les oppskrifta godt. Oppskrifta er på engelsk så det kan jo være en utfordring om du ikke er kjent med strikkebegrepene på engelsk, men det finnes mange gode strikkeordbøker hvis du googler :) Lykke til!

   Slett
 5. Så stilig! Likte godt de små detaljene, takk for tips om kul oppskrift!

  SvarSlett
 6. Ååå! Søte modellfrøkna! <3
  Og for en fin genser! Skikkelig stilig med de lommene! Jeg ble veldig nysgjerrig på den lommestrikkemetoden!

  Fortsatt god sommer til deg også!

  SvarSlett
 7. Endelig fikk jeg klikka meg inn her! Alma er superfornøyd med genseren :) Den måtte bli med på sommerferie, men må innrømme at siden supersommeren fulgte oss hvor enn vi dro i år, så ble det for varmt for ullgenser ;) Men nå er det straks ullgensertid, og Krølle gleder seg til å ta den i bruk.
  Tusen, tusen takk!

  SvarSlett