tirsdag 18. juni 2013

Ikke Bella, men Viggo

Ulike varianter av Bella fra oppskriftsheftet "Babystrik på pinde 3" av Lene Holme Samsøe har florert i strikkebloggverden en god stund. Og ikke uten grunn! En lekker oppskrift med mange variasjonsmuligheter. Det er mange andre fine oppskrifter å velge blant i heftet også og jeg har gått løs på Viggo - en rillevest, strikket i ett stykke. Også til denne oppskriften finnes det variasjonsmuligheter beskrevet, da til en mer jentete versjon, Vigga.


Etterhvert som jeg kom i gang med strikkingen oppdaget jeg at jeg slett ikke forsto dansk så godt som jeg trodde, men etter litt knøvling og et oppslag i ei strikkeordbok fant jeg svaret og vesten ble ferdigstilt slik som beskrevet i oppskrifta. Den eneste endringen jeg gjorde var å føye til noen ekstra centimenter på lengden. Det gikk som en lek å plukke opp masker langs halskanten, kanskje jeg kan kvitte meg med plukke-opp-masker-angsten snart? Øvelse gjør mester.

Jeg valgte å strikke størrelse 0-3 måneder, og selv om mottakeren da vil passe i den til sommeren regner jeg med at det kan være godt med en magevarmer, den norske sommeren tatt i betraktning. Garnet som er brukt er Abuelita 3-tråds merino som jeg har kjøpt på Pickles. Deilig og mykt garn, ikke noe annet å si om det.


Fra knappeboksen dukket disse søte knappene opp, kjøpt på Loop i London i fjor høst.

Da det fortsatt var igjen en god del garn strikket jeg også ei lettstrikka lue fra boka "Strikk til nøstebarn". Superenkel oppskrift og fiks ferdig lue på null komma niks. Sånt liker jeg!


Oppskrifta foreslår å tvinne eller hekle snorer til lua, men jeg valgte å strikke i-cord snorer, da jeg liker det best.

Velkommen til verden, baby A!

Vero

2 kommentarer: