mandag 3. juni 2013

25 gram sommersjal

Det nærmet seg med stormskritt bursdagen til søskenbarnet mitt og jeg måtte få fortgang i prosjekt bursdagsgave.Det var ingen tvil om at hun skulle få noe strikket. For et par år siden fikk hun et sjal som hun har brukt mye. Skikkelig mye! Det er artig å strikke, men det er ekstra artig å gi bort noe til noen som virkelig setter pris på det du lager også.

Ettersom det var vår og sommeren utvilsomt var på vei ønsket jeg å strikke henne et nytt sjal som kunne brukes også til denne årstiden(satser selvfølgelig på litt varme selv om man bor midt i landet). Hvorfor ikke gå for årets andre Mezquita?
Jeg strikket altså samme sjal i januar, bare at jeg da tok litt mer av på fargeskalaen. Denne gangen ble det ensfarget, i en blågrå farge av garnet Debbie Bliss Rialto Lace. Det er nok det tynneste garnet jeg noen gang har strikket med, pjuh! De første rundene var litt traurige, men så gikk det så meget bedre. 

Hæh? Glemte en runde på første mønsteret? Hmm.

Å si at sjalet ble florlett er helt på sin plass. Svidde av hele 25 gram på herligheten, strikket på pinne 3,5. En fin nakke- og halsvarmer til sommerbruk som ble godt mottatt av bursdagsbarnet. 


Jeg planlegger neste sjal, men har et par andre prosjekt på pinnene som jeg skal gjøre mitt beste for å ferdigstille før jeg hopper på noe nytt. Vi får se om det lar seg gjøre...

Vero


4 kommentarer:

 1. Fint! Det ser veldig anvendelig ut, tror jeg ønsker meg et sånt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er veldig anvendelig! Håper ønsket ditt går i oppfyllelse :)

   Slett
 2. Absolutt et av favorittplaggene nå for tiden:) spesielt siden ikke så mye annet passer;) Jeg er forresten i gang med et nydelig sjalprosjekt til Sigrun (vet ikke om jeg blir ferdig, da...). Du kan få arve mønsteret!

  SvarSlett