søndag 25. januar 2015

Hverdagsjakka

Før jul, da jeg egentlig burde strikke på flere prosjekter, bestemte jeg meg for å strikke noe til meg selv i stedet for. Noen ganger kan det bli litt mye av det der burde. Hvor blir strikkegleden av da, liksom?

Hverdagsjakka kom på derfor på pinnene! Svart jakke er nok mitt mest brukt plagg sånn til vanlig så jeg strikket like gjerne en i svart, best å holde seg innenfor komfortsonen.

Blir neppe noen modellkarriere på meg, men sånn ble den altså.

Dette var takknemlig strikking - enkel og grei oppskrift, små ting å huske på underveis så det ikke ble kjedelig og lett å tilpasse til ønsket form og lengde. Jeg ønsket at den skulle bli ganske kort slik at den passet godt til noen skjørt jeg har som sitter høyt i livet.


Jeg brukte pinner nr. 2,5 og 3 og garnet er Kauni. Det gikk med nesten to nøster.


Jeg likte veldig godt formingen rundt halsen, spesielt ettersom jeg nettopp har strikket en annen jakke som ble alt for åpen rundt og særlig i nakken.
Utgangspunktet mitt var str. L, men jeg måtte justere ermene og legge opp færre masker der. Jeg felte også oftere på ermene.


Dette var også første gang jeg strikket rundt og klippet opp før jeg plukket opp masker og strikket knappestolpe. Jeg har utsatt slike prosjekter i flere år og så viste det seg, selvfølgelig, at det var lett. Veldig lett!

Wææ! Og pjuh.

Jeg fulgte forklaringen i oppskrifta og heklet to rader med fastmasker som jeg klippet opp mellom før jeg sydde inn kantene.

Hverdagsjakka har vært i brukt nesten hver dag den siste uka og jeg planlegger allerede en ny, må ha en grå en også! Skal bare litt annet først.


Vero4 kommentarer:

 1. Så fin! En hverdagsjakke som brukes hver dag må jo være helt perfekt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg måtte tvinge meg til ikke å bruke den på slutten av uka nå, må jo ha litt variasjon også ;)

   Slett
 2. Kjempefin! og veldig anvendelig :-)

  SvarSlett