søndag 17. august 2014

Daybreak

I sommer har jeg strikket på nok et sjal med striper i, Daybreak fra Stephen West. Over lengre tid har jeg fulgt den godeste Mr. West på Instagram og ble derfor inspirert til å prøve et av hans designs. Denne karen vet å bruke mye farger og ulike teknikker så jeg anbefaler at dere tar en titt på hans strikkerier (eller bare for å glede dere over sprø fargekombinasjoner og bilder).


Mine fargevalg ble ikke så veldig crazy, men med utgangspunktet "man tar hva man finner i garnkista" så er jeg veldig fornøyd - både med farger og med sluttproduktet! Det mørkegrå garnet er fra Isager og er en 50/50 blanding av alpakka og merino. Det turkise er Baby Alpaca fra BC Garn. Tynt garn, begge to.


Det var gøy å strikke dette sjalet - og det av flere grunner. Akkurat når du er lei av å strikke og øke med ensfarget garn, går man over til å strikke med to farger og med striper. Og akkurat når man begynner å bli lei av å strikke vrangmasker over flere hundre masker, går man over til å strikke ensfarget igjen og med mer rettstrikk. Plutselig har du felt av. Smarte trekk av designeren.


Sjalet kan strikkes i tre forskjellige størrelser - liten, medium og stor. Jeg tenkte første å strikke det største, men endte til slutt opp med å strikke medium. Sjalet er mer enn stort nok selv om garnet som er brukt er tynt. Jeg er derfor glad jeg gikk for mellomstørrelsen.For første gang har jeg brukt blokkewire slik at sjalet fikk en så rundt form som mulig. Wiren kjøpte jeg på Etsy.

Det er fortsatt igjen en del av det grå garnet så jeg tror det blir lue på frøkna i løpet av høsten også.

I følge strikkelista kan det bli en stund til neste sjal kommer på pinnene (eeeh yeah right!), men når den tid kommer skal jeg helt sikkert vurdere Wests oppskrifter igjen. Hovedfokus nå blir å gjøre ferdig ei jakke jeg har holdt på med siden før påske og så må man vel begynne å tenke på de myke julegavene etter hvert. Men det er jo leeenge til jul *kremt*.

Vero

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk! Springer som vanlig rundt på fjellet med strikk i sekken og håper ingen ser mer under fotograferinga ;)

   Slett
 2. Stephen West har designet sykt mange kule sjal! Dette har jeg ikke sett før, nais!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han har utrolig mye kult! Har flere andre sjal i kikkerten.

   Slett
 3. Svar
  1. Ja, ble veldig fornøyd med kombinasjonen!

   Slett
 4. Svar
  1. Takker, artig med fine tilbakemeldinger :)

   Slett
 5. For et flott sjal! Dette kunne jeg virkelig tenkt meg å strikke selv :) Spennende kontrast som kommer av strippene og likte godt fargene du har brukt!

  SvarSlett