torsdag 17. april 2014

Milo til to

Vi er i midten av april og jeg har fortsatt ikke kjøpt garn i 2014. Jeg jobber med å strikke opp litt av det rikholdige lageret mitt. Jeg har ingen ambisjoner om å tømme det, men nå må noe ut (slik at jeg kan kjøpe nytt). 

I fjor vår var jeg innom Sommerfuglen i København og kjøpte litt hamstret garn. Mange nøster Geilsk Tweed holder på å bli til en Benedetta, men jeg kjøpte også med meg 6 små nøster med Tvinni fra Isager. 


Opprinnelig tenkte jeg å bruke alle nøstene i samme strikketøy, men til slutt endte det med to vester til søte små tvillinger, som jeg er så heldig å møte med jevne mellomrom. Valget falt på vesten Milo som er enkel og som strikkes ovenfra og ned. 


Jeg brukte pinner nr. 3 og la opp masker til str. 2 år, med håp om at det da skulle passe tvillingene til høsten/vinteren (de blir ett år i juli). Selv med det tynne garnet ble de ganske store og ved en test på en snart to-åring passet den godt. Litt å vokse inn i for de to små, med andre ord. Jeg ble så selvsikker på at jeg hadde oppskrifta klart for meg at da jeg begynte på jentevesten strikket jeg for langt på rillepartiet. Den er derfor en liten smule lengre enn guttevesten. Ikke snakk om å rekke opp. Niks. 


Det er første gang jeg har strikket med Tvinni. Det ble litt ujevnt underveis, men etter litt damping av sluttproduktene ble det bedre. Tror nok at dette garnet skal på pinnene igjen ved en senere anledning. Den blå/grå vesten veier 40 gram og den lilla/rosa litt mer. 


Vestene ble overlevert denne uka, fortsatt for store, men det er bedre enn alternativet.

Og jeg? Jeg er kvitt litt garn og øyner muligheten for å investere i nytt! 


Vero

7 kommentarer:

 1. Fine! Litt tunikalengde til jenta er vel bare flott :)

  SvarSlett
 2. Fine Miloer! Koselig med samme, men med ulike farger.

  SvarSlett
 3. Så nydelige miloer! Jeg må prøve denne oppskriften snart:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler den absolutt, så grei oppskrift å ta utgangspunkt i :)

   Slett
 4. Kjempe fine vester :) Herlig med mye fargebruk!

  SvarSlett