fredag 29. mars 2013

etterlysning garn

Jeg har begynt å strikke på en seleshorts til pjokken.
Urutinert som jeg er så tenkte jeg ikke på hvor mye garn jeg hadde før jeg begynte...
Typisk nok så har jeg gått tom...


Så da spør jeg her... blant andre strikkere, som kan fortelle om mange kilo garn på lager.
Er det noen der ute som kanskje har et nøste av Trysil Sports garn liggende?

Farge 257 parti 26950.


Det er en gulorange farge som er lik eggeplomme.

Jeg er veldig takknemlig for den hjelpen jeg kan få. Shortsen skal nemlig ligne på Zoe sin gule bukse, og Zoe er kul...og da går det greit å gå med mammas hjemmestrikk... ;)


På forhånd takk, og GOD PÅSKE!

tirsdag 26. mars 2013

Sjøvotter i bruk

Påskeferien er godt i gang for min del, med fine turer på fjellet, avslapping og strikking på hytta, god mat og drikke - og mer til!

For en stund siden strikket jeg sjøvotter til meg selv og de har blitt flittig brukt denne påska. Konklusjonen er at de funker ypperlig til innlandsfiske også(ikke at det bør komme som en overraskelse da, men). Hendene holdes gode og varme selv om man kaver med kaldt vann, snø og is - og en og annen fisk! På skitur ble de litt vel varme, synes jeg.

Å sånn går no dagan! God påske videre!







Vero

mandag 18. mars 2013

For mye av det gode

De siste månedene har jeg greid å starte mange strikkeprosjekter. Dette i kombinasjon med lange dager på jobb og lite overskudd har gjort at jeg nå er stuck med ull opp over ørene og alt er uferdig. Sukk og stønn og alt det der.

På pinnene er blant annet:

Jeg har tro på at en uke fri i forbindelse med påska kan bidra til å ferdigstille noe. Jeg jo greie det, lista over andre ting jeg har lyst til å strikke er lang. Skikkelig lang!

Inntil jeg får skikk på meg selv og alle strikkeriene, får dere gleden av å se årets påskeprosjekt fra min mamma: 

Oppskrift finner du HER
De siste årene har jeg fått en strikket påskehilsen fra mamma av den sorten som kanskje ikke er vakker, men som har mye sjarm og som gjerne ser litt kårny ut. Det passer vår humor bra. Nå står disse to greiene og stirrer på meg fra den andre siden av bordet. Jeje.  


Vero

tirsdag 12. mars 2013

- lightwaves -


Hva skal en gi til venninna si i bursdagsgave? Flere som grunner lenge over den perfekte gave å gi?
En gave som skal bety noe, som viser at man setter pris på vennskapet man har. Og som ikke bare betyr noe, men som også er brukanes for mottakeren...?

Jeg grunna lenge og vel på hva venninna skulle få i bursdagsgave, men plutselig en sen novemberdag,  på Jens Hoff på det nye kjøpesenteret i Trondheim, fant jeg det flotteste Kauni nøstet med alle favoritt fargene til venninna mi.... ja, da måtte jeg bare kjøpe nøstet. 




Etter litt søking på Ravelry så fant jeg denne flotte oppskriften som er designet av Susan Ashcroft til å passe til Kauni's effektgarn sine lange fargeskift.

Her er det W&T, wrap and turn, som bygger opp sjalet...eller skjerfet. Det blir ikke veldig stort.
Det er to str, jeg strikka den minste, og det går sånn akkurat passe rundt halsen en gang.

Jeg starta innerst (?) med lys grå drops alpaca (minst mulig kløing rett på halsen) og gikk så over til Kauni.
Prøvde å få til en farge pr kveld, så jeg brukte ca 7 kvelder pluss litt til på dette skjerfet.

Vaska og blokka det to ganger, syntes at det var litt for kløete etter første runde.

Oppskriften er lett å lese og jeg kan virkelig anbefale den til andre!

Jeg kommer nok til å strikke flere av disse :)

Reaksjonen da gaven ble åpnet var bedre enn jeg hadde håpet på. En slik reaksjon er grunnen til timesvis med leting på nett etter akkurat den perfekte oppskriften og timer med strikketøyet i fanget.
Det er en slik reaksjon som gjør at det er moro å gi noe hjemmelaget. :)

lørdag 9. mars 2013

Med garn i blikket

Selv om man har garn nok til å strikke seg gjennom et par år, kan man ikke la sjansen gå fra seg når man er ute i den store verden. Denne gang gikk turen til København og et obligatorisk besøk i butikken Sommerfuglen var på sin plass. Jeg prøvde å planlegge litt på forhånd denne gangen og hadde bestemt meg for å se etter Geilsk Tweed for å strikke meg selv en jakke. I tillegg var jeg på utkikk etter et nøste med Zauberball slik at mamma kan ferdigstille et prosjekt som hun mangler litt garn til.

Det ble selvfølgelig ikke bare med det jeg hadde planlagt. Synes likevel jeg kom greit fra det - med to nøster Zauberball til(fine farger!), to nøster babyalpaca fra BC Garn, noen knapper, en miks av små nøster med Isager Tvinni og heftet "Babystrik på pinde 3" av Lene Holme Samsøe.





Fornøyd Vero 

tirsdag 5. mars 2013

julegave og bursdagsgave i ett


Hadde helt glemt at jeg ga bort dette til ei venninne i fjor.
Strikka hals og votter og sydde en oppbevaringspose av gammelt sengetøy.


Bandana Cowl av Purl Soho

Egenkomponerte votter inspirert av Mathilde Skår og missC


Vil si det er veldig vanskelig å strikke votter til ei som har 4 cm kortere hånd enn seg selv. Man får liksom ikke prøvd votten ordentlig underveis.




Mottaker var veldig fornøyd med hvordan jeg felte votten. Ganske morsomt egentlig, for det var en av tingene som jeg ville ha endret på om jeg hadde orka ;)

Strikket i Drops Lima med pinne 4.