søndag 28. februar 2016

Lintilla

Et nytt sjal er av pinnene! Kombinasjonen fint hespe fra garnlageret og bestemors kommende bursdag resulterte i sjalet Lintilla. Dette er ett av fire mønstre som Martina Behm har laget og som alle har fått navn fra boka "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" av Douglas Adams. Tidligere har jeg strikket sjalet Hitchhiker, det kan du lese mer om her.


Sjalet består av uendelig mange forkorta rader. Du starter i den ene enden og etter hvert økes antall masker samtidig som man hele tiden lager små folder ved å strikke de forkorta radene.


Denne teknikken resulterer i små bølger og en fin effekt.


Her er foldene klappet ned slik at det er enklere å se hvordan det strikkes for å få til bølgeeffekten.Garnet er Wollmeise pure 100 % merino. Fargen er mørkere og med noen lillatoner enn det som vises på bildene. En farge som kler min bestemor mye bedre enn meg selv. Nesten hele hespet på 150 gram gikk med. Hadde jeg strikket et par runder til med folder hadde jeg fått brukt opp alt. Det er noe av det som er så fint med disse sjalene til Behm - det er enkelt å tilpasse når du ønsker å avslutte, alt etter hvor mye garn du har.

Pinner nr. 3 ble brukt.


Størrelsen ble akkurat perfekt.

Fin oppskrift og fin strikk til å ta med seg når man er på farten da det er enkle repetisjoner underveis. Anbefales!

For tida strikker jeg på en ny genser til meg selv, men har nettopp rekt opp for tredje gang. Jeg sliter med strikkefastheten, for å si det mildt. Det ser ut som at jeg nok en gang ender opp med å strikk en genser på pinner 2,5. Med andre ord, det kan ta litt tid før genseren er ferdig. Får motivere meg selv med noe småstrikk i mellom!

Vero

4 kommentarer:

 1. Skikkelig flott skjerf du har strikket. Wollmeise har så mange lekre farger, og det er synd man ikke alltid klarer å fange det opp med kamera for å vise den frem.

  SvarSlett
 2. Takk :) Jeg ble veldig positivt overrasket over hespet da jeg nøstet det opp. Fargespillet var fantastisk! Det forrige hespet jeg strikket med (sjalet Hitchhiker) var veldig forskjellig i fargeovergangene og det ble ikke like fint, synes jeg.

  SvarSlett
 3. Så flott det ble, kjekk gave, hun blir nok glad for det! Jeg har også strikket Hitchhiker, men ikke fornøyd med det da jeg strikket i Wolmeise som jeg synes rett og slett er ubehagelig mot huden, jeg har aldri hatt problemer med garn før... .Dette må strikkes i et annet garn! God lørdag og lykke til med genseren på pinnene!

  SvarSlett
 4. Så flott det ble, kjekk gave, hun blir nok glad for det! Jeg har også strikket Hitchhiker, men ikke fornøyd med det da jeg strikket i Wolmeise som jeg synes rett og slett er ubehagelig mot huden, jeg har aldri hatt problemer med garn før... .Dette må strikkes i et annet garn! God lørdag og lykke til med genseren på pinnene!

  SvarSlett