fredag 22. mai 2015

Il grande favorito

Etter noen måneder borte er vi tilbake til gode gamle blogspot.com og vi er klare med mange nye prosjekter som skal vises frem :)

I våres har jeg på nytt prøvd å strikke av garnlageret og ikke kjøpe nytt garn, og det har så langt vært ganske produktivt. Når jeg får strikke med pinne 5,5 og 6 så går det virkelig unna, ja det gikk så unna at jeg nesten ble litt besatt.

I den store garnkista mi var det nemlig en hel del Drops Vivaldi som jeg hadde kjøpt på salg for noen år tilbake. Ja vi snakker årgangsgarn her som endelig skulle bli brukt. Jeg tror jeg kjøpte garnet for å strikke meg noe skappelinspirerte greier, men fargen på skjermen stemte ikke overens med virkeligheten og garnet ble liggende.

Men så var det denne garnslankingen da, og jeg måtte prøve å være litt kreativ. Så jeg valgte meg ut oppskriften Il grande favorito av Isabell Kraemer ( @lilalu72 på instagram) og satte i gang.

Som bildet viser så er dette en ovenfra og ned genser. Ikke min favoritt med tanke på å strikke ermer, men det er en god måte å strikke en genser på. 

Den spede start, både for genseren og solsikken til guttungen. Bildet er fra IG kontoen min


En tråd Vivaldi og en tråd Drops Alpakka (også kjøpt på salg i år 1845 eller noe deromkring) på pinne 6 ble en fin kombinasjon.
Jeg hadde ikke nok alpakkagarn av en farge, så en trefarget versjon ble løsningen. En lys grå alpakka, en litt mørkere en av samme garntype og til sist noe mørkegrått Holst garn.


Kveldsstrikking når en egentlig skal ha vært i seng.
Oppskriften er grei å følge, men det er greit at babyen sover når du strikker de første omgangene. Det skal økes på kropp og ermer litt sånn om hverandre og det er lett å gå i surr om oppmerksomheten er rettet mot noe annet. Jeg endte opp med å strikke de ti første omgangene 3 eller 4 ganger :-p



Ferdig genser en liten stund, før den ble strikket noen cm lenger.

Jeg var så besatt av å få den ferdig at jeg strikket den etter oppskriften uten å ta hensyn til min lange overkropp. Noe som resulterte i at jeg måtte ta opp vrangborden og strikke den noen cm lengre. Angrer ikke på at jeg gjorde det altså, en genser som glipper litt over buksekanten er ikke digg.

 Under er bildet av genser med litt ekstra lengde. Og når jeg først var i et godt driv med strikkepinnene så la jeg likesågodt opp til en Amber vest av Helga Isager. Med tre nøster Vivaldi som følgetråd så får du nemlig en hel Il grade favorito genser og 1/3 Amber vest. sånn i tilfelle du skulle lure på det.

Amber vesten skal få sitt eget innlegg, det fortjener den nemlig. ;)

Ullne fakta om genseren:
Oppskrift: Il grande favorito
Garnforbruk: 279 gram av ymse slag
Pinne: 6 mm


Kosefaktor: 10 av 10 mulige.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar