tirsdag 9. september 2014

Sunnyside

Da jeg tok ferie i starten av juli startet jeg den første fridagen med vekkerklokka på, jeg skulle nemlig ut på oppdrag. Garnoppdrag. Årets første garninnkjøp skulle gjøres og jeg dro på roadtrip til Garnbutikken Fortuna i Meldal. Sola skinte og jeg kunne velge og vrake i herlig garn - for en start på ferien!


Resultatet. Til og med posen gjorde meg glad!
Jeg fikk tak i tre hesper med Malabrigo Sock, alle i herlige lillafarger. Det ensfarga hespet (dog med fint fargespill) ble utgangspunktet for en av sommerens småstrikk, jakka Sunnyside av Tanis Lavallee.


Jakka strikkes ovenfra og ned og har fletter både i raglanøkninga og langs knappestolpen. Fin effekt, ikke sant?


I oppskrifta kan du velge mellom fletter eller hullmønster som effekt - kjekt med alternativer!


Hele jakka strikkes på pinner nr. 3. Garnet var en glede å strikke med og jeg spekulerer veldig på hva jeg skal bruke de to andre hespene til (hadde selvfølgelig ingen plan for hva de skulle brukes til ved kjøpet, de var jo så fine...).




Jeg fant knallgule knapper i lageret og synes de passer godt sammen med det lilla garnet.


Jeg strikket 6-12 mnd. størrelsen, men tror den vil passe en ettåring bedre enn en halvtåring. Det var fortsatt garn til overs og snille bestemor strikket små sokker av dette. Bildet lyver litt, sokkene er mindre enn de ser ut som.

Designeren har nettopp kommet ut med en voksenversjon av jakka også, sjekk ut Lady Sunnyside, hvis du er interessert.


Vero

fredag 5. september 2014

Cervide

Jeg har hatt et hemmelig prosjekt på sensommeren. En liten gutt var ventet i slutten av august og mora er aktiv på Instagram, Ravelry og er tilfeldigvis min bloggekompis Li (hurra!). Jeg har måtte skjule hva jeg har holdt på med i alle kanaler - og det med et prosjekt som har vært så artig at jeg omtrent har klikket i vinkel over å ikke kunne vise det frem!

Nå har fineste lille F ankommet verden og gaven er sendt og mottatt. Her er genseren Cervide:




Genseren er strikket ovenfra og ned. Man begynner i den ene enden og legger opp med i-cord kant.

Det strikkes deretter videre med flettemønster og med forkortede rader hele veien rundt.



Til slutt var det bare å plukke opp masker og strikke glattstrikk hele veien ned. Pluss ermer. Forresten, "bare" plukke opp masker? Det er jeg ikke så flink til å beregne. På denne lille genseren plukket jeg opp nesten 70 masker for mye. Helt sant. Tips mottas med takk! 





Jeg liker flettemønsteret skikkelig godt og har lyst til å strikke en til med en gang, kanskje i voksenstørrelse?





Genseren er strikket i str. 1,5 år slik at guttungen kan bruke den til neste høst/vinter. Garnet er Semilla fra BC Garn, et garn jeg har strikket med flere ganger og stadig er like fornøyd med. Pinner i str. 4.





Både fargen på garnet og på knappene vet jeg at mottakerens mor liker, men så kom jeg over flere knapper som kunne falle i smak...De ble derfor sendt med i gaven sammen med litt ekstra garn slik at de kan byttes, hvis ønskelig! 





Når det gjelder ulike teknikker så lærte jeg å legge opp og felle av med i-cord og etter x-antall repetisjoner med forkortede rader føler jeg at dette endelig sitter også. Sistnevnte har jeg prøvd meg på tidligere også, uten å finne en måte som gjør at det blir fint. Nå brukte jeg denne bruksanvisningen og resultatet ble bra.  




Ellers har jeg kastet meg på mysteriestrikken til Torirot! Det er første gang jeg er med på noe slikt! Jeg kjenner at konkurranseinstinktet slår inn og at jeg bare bli ferdig til neste del av oppskriften slippes. Foreløpig ser min vott slik ut:




Vero