søndag 5. januar 2014

Garfunkel hat

Et lite utvalg av venner og familie fikk myke pakker under treet i jula. En av disse var ei lue, Garfunkel hat, gratis oppskrift på Ravelry av Jocelyn Tunney. Hun har flere andre fine design også, verdt å ta en titt! 


Jeg kjøpte flere nøster med Semilla DK fra BC Garn da jeg var i London i november. Det er et godt garn å strikke med og jeg har tidligere strikket disse to luene med det garnet. 

Uansett, tilbake til lua. Den strikkes slik at den blir dobbel over ørene. God og varm, med andre ord! Litt vel varm for den milde vinteren vi har her - enn så lenge. 

Det starter med et midlertidig opplegg(sjekk youtube, søk på provisional cast on) før det strikkes videre med valgt farge. 


Deretter skifter man garn til hovedfargen i lua og strikker ferdig partiet, før man plukker opp maskene fra det midlertidige opplegget og vrenger den delen innover. Det strikkes så to sammen med en maske fra hver av fargene. 


Ta - da! Dobbel kant over ørene. Dette var gøy, fint å lære noe nytt! 


Etterpå var det "bare" å strikke ferdig lua. Når jeg sier "bare" er det fordi jeg ikke er så god på flerfargestrikk med mønster, men jeg synes det er gøy så øvelse gjør mester. 


I oppskrifta er det dusk på toppen, men jeg synes fellinga var så fin i seg selv og ville ikke ødelegge det med en dusk. 


Eeh, sannheten er at jeg ikke orket å lage en dusk fordi jeg hadde bestemt meg for å kjøpe sånn pomponmaker, surna tvert da de var utsolgt i butikken - og droppet hele greia. Voksent. 


Pinner 3,5 og 4 ble brukt. Fornøyd? JA! Likte både konstruksjonen av lua og er fornøyd med fargevalgene. 


Det er nytt år og nye strikkemuligheter! Jeg har fortsatt noen hengeprosjekter fra 2013 liggende(og en 30-årsgave fra 2012 *kremt*), men har i kjent stil startet det nye året med å strikke meg selv et sjal. Viktig med litt egostrikk sånn på nyåret. Godt nytt år til alle!

Vero