søndag 5. oktober 2014

Høst med retrotøtsj

I sommer passet det seg best med småstrikk da gradestokken stadig økte og varmt og tungt strikketøy ikke fristet. Det er noen år siden jeg kom over denne oppskrifta og jeg har hatt lyst til å strikke den siden. Med jakka i tankene plukket jeg derfor med meg flere hesper med Hjerte fra Hifa da jeg handlet garn i starten av ferien.


Jakka strikkes nedenfra og opp og jeg la som vanlig til et par ekstra cm. Utgangspunktet var str. 6 mnd., men den vil nok kunne brukes lenger enn det! Pinner som er brukt er 2,5 og 3.


Det ble tydeligvis for vanskelig for meg å telle til fire og jeg plukket med meg kun tre forskjellige farger. Hasteinnkjøp av et nøste til ble derfor gjort underveis i ferien, uten at jeg husker hvilket garn det er. Superwash er det i alle fall, slik som Hjerte er.

Gamle knapper fra tante Aud

Det er kun knapper øverst i jakka, festet i små heklede hemper. Jeg vurderte å ha knapper hele veien nedover da jeg ser for meg at jakka ikke dekker magen på en liten en når den er i bruk, men bestemte meg heller for å strikke ei bukse med høyt liv i tillegg - det var nemlig rikelig med garn igjen.


Buksene er Cozy and cute fra Drops, også den strikket med pinner 2,5 og 3. Størrelsen er 9 mnd., men virker større. Det strikkes forkortede rader bak slik at et er god plass til bleierumpa.

Det ble også garn til ei lettstrikka babylue fra boka "Strikk til nøstebarn", en favoritt! Samme garn og pinnestørrelser som resten av plaggene.


Jeg er veldig fornøyd med de ulike plaggene, men er usikker på om de vil passe mottaker på samme tidspunkt da størrelsene ble litt ulike. Sånn kan det gå!

Jeg har strikket ferdig mysterievottene mine og de venter på å bli fotografert. Og i stedet for å strikke ferdig jakka mi har jeg havnet på vottekjøret og er i gang med disse samtidig som jeg har kjøpt inn enda mer garn til enda et par votter. Greit man har nok å sysselsette seg med :)


Vero

8 kommentarer:

 1. Åh, dette var et helt skjønt sett! Likte jakka utrolig godt, så enkel med effektfullt detaljer m fargerik bord. Og gamle retroknapper som matcher perfekt! Kult!

  Ha en fin strikkesøndag! (og nå håper jeg at jeg ikke blir avkrevd å bevise om jeg er menneske eller robot når jeg trykker på "publiser-knappen"! (0; )

  SvarSlett
 2. Så kjempefin og enkel, mønsteret var helt perfekt til de fargene. Skjønne bukser også!

  SvarSlett
 3. Lekkert sett! Lurt å strikke bukser med høyt liv til jakke som bare kneppes oppe, det tar jeg med videre.

  SvarSlett
 4. Det var en kjempe fin jakke :) Fikk veldig høstfølelse av de fargene!
  Likte utrolig godt knappene! De minnet meg om barndom og besteforeldre :)

  SvarSlett
 5. Herlig sett, skjønn fargekombinasjon! Og bukse med høyt liv kompenserer veldig fint for jakke med åpning. (Dessuten ligger jo bebisene med teppe over seg hvis det er kaldt uansett...)

  SvarSlett
 6. Takk for fine tilbakemeldinger, alle sammen!

  SvarSlett