mandag 10. mars 2014

"Alle barn burde få oppleve å bli tulla inn i et så deilig teppe!"

Overskrifta er hentet fra www.garnstudio.no og oppskrifta fra BabyDROPS 18-16. Og jeg sier meg enig, alle bør få oppleve dette. Satt i sammenheng med at du har fullstendig angst for bestillingsstrikk, men at du likevel hører deg selv si "jada, det kan jeg strikke!", da blir det trøbbel. 


Jeg kom meg likevel gjennom det(det tok 5 mnd.) og er særdeles fornøyd med resultatet. Og det er gøy å snart kunne overlevere teppet til den gode venninna som aldri ber om noe, men som har fått med seg at jeg er over gjennomsnittet glad i strikking. Teppet er til hennes snart ett år gamle sønn og tanken var å lage det dobbelt så stort som oppskrifta sier slik at han kan ha glede av det i mange år fremover.


Det ble ikke riktig dobbelt så stort, men uten at jeg strekker i det er det 90 x 110 cm. Stort nok, med andre ord. Det er veldig tøyelig.


Enkle strukturmønstre danner grunnlaget for teppet. Jeg har fulgt de tre som står i oppskrifta, men strikket dem i forskjellige lengder enn det oppskrifta foreslår. Crazy.


Garnet er Merino Extra Fine. Mykt og godt å strikke med. Det blir likevel en stund til jeg strikker noe med dette garnet igjen. Jeg har aldri opplevd så mange brudd i garnet pr. nøste og veldig mange delvis brudd. Det er irriterende! Av de 15 nøstene som gikk med var det slik i 10 av de. Har jeg vært veldig uheldig?


Jeg tar alltid og vrir den første maska på omgangen, det synes jeg gir en fin kant.

Ellers: pinner nr. 4.

På pinnene har jeg:
- Et sjal som nesten er ferdig, men som jeg sliter med å forstå siste del av oppskrifta på.
- En priktrøje, som jeg strikker i str. 2 år, men som passer meg, ei ganske rund dame på 32 år.
- To Milo-vester.

Nok å holde fingrene i!

Vero

9 kommentarer:

 1. Tull med 10 av femten nøster? Aiai! Må innrømme jeg ikke har brukt garnet ennå (har noen nøster som er tiltenkt luer), men det der hørtes dårlig ut.

  Flott teppe! Jeg strikker teppe akkurat nå, og lurer på hvordan det skal bli ferdig... Må bare strikke på, for det skal overleveres om en måned...

  Og så godt å høre at andre bommer på strikkefasthet en gang i blant! Jeg har en barselgave som passet til meg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må ha vært særdeles uheldig med partiet.

   Hihi, ja tror den jakka passer godt inn i din barselstrikkhistorie ;)

   Slett
 2. Det ble utrolig flott!
  Så kjedelig med nøstetull, det er utrolig irriterende...

  SvarSlett
 3. Super uheldig? Jeg har ikke opplevd noe tullball med garnet. Ikke strikket massevis av det men en del. Har ikke engang opplevd skjøter på garnet. Men det splitter seg en del og siger i bruk, et deilig og frustrerende garn;)
  Teppet ble flott:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det aner meg at dette kommer til å sige MASSE! Gjør heldigvis ikke noe ettersom det er et teppe :)

   Slett
 4. Fint teppe - godt å bli ferdig med noe man har brukt så mye tid på vil jeg tro :)

  SvarSlett
 5. For et nydelig teppe! Imponerende bestillingsstrikk:) Jeg har strikket en del med dette garnet men har aldri opplevd at tråden ryker, kanskje du har vært litt uheldig ja? Det var mye fint på bloggen her, legger meg til som følger jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen som følger! Hyggelig :) Tror nok jeg har vært maks uheldig med garnet...

   Slett
 6. Så alldeles nydelig teppe! Ha en fin søndag hos deg!

  SvarSlett