onsdag 30. januar 2013

I.t.t.o

Jeg jobber videre nedover i garnlageret og nok en gang har resultatet blitt et sjal. Denne gangen etter oppskrift fra Kitman Figueroa. Anbefaler en titt på hennes side på Ravelry eller hennes blogg - mye fint!
Til poenget, her presenteres I.t.t.o:


Som dere ser er sjalet langt. Skikkelig langt! Men ettersom det ikke er så bredt ligger det fint rundt halsen uten at det blir for mye. Alternativt kan jeg også ta det rundt skuldrene og krysse det foran brystet og knyte bak.


Det legges opp til mønsterdel som strikkes før man skifter garn og går over til rillestrikk og forkortede rader.


Ut fra oppskriften kan du strikke tre forskjellige størrelser og jeg valgte medium. I grunnen fornøyd med at jeg ikke laget det større, det kunne fort blitt for voldsomt.

Pinner: 4.
Garn: Wollmeise pure 100% Merino Superwash og Abuelita tynn 3-tråds merino.

For første gang har jeg strikket med Wollmeise(du store!) og har ingenting å klage på i forhold til denne bruken. Min venn Abuelita blir jeg bare mer og mer glad i, så utrolig mykt.


Jeg er fornøyd med fargekombinasjonen og takket være dagslys og hjelp til fotografering(takk, pappa!) så stemmer sjalets farger på bildene godt med virkeligheten.

Hey, to sjal til meg selv på en måned! En kollega spurte meg i forrige uke: Hvor mange sjal har du egentlig? Svaret? Vet ikke, men det føles ut som det er akkurat så mange som jeg vil ha - og flere er under planlegging. Så det!

Vero

søndag 27. januar 2013

votter

Jeg knakk vottekoden før jul, og en dag jeg har tid (2013 har så langt vært ganske hektisk) skal jeg strikke votter med mønster.
Her er noen favoritter:
Dette er TanteUll sine Selbuvotter. Funnet på Ravelry



Mathilde Skår sine votter. Funnet på Ravelry.



Anna Kj sine votter. Funnet på Ravelry



onsdag 23. januar 2013

Spirevest

Det var innspurt i Tour de Ski og sjalstrikking med telling og kast måtte vike for noe som i alle fall i starten ikke krevde all verden av tankevirksomhet. Valget falt på vesten Spire fra rarerusk.


Vesten er strikket i dobbel tråd tynn alpakka på pinne nr. 4. Hovedfargen er Drops Alpakka mens de to lillafargene er Pickles Pure Thin Alpaca. Alt er fra garnlageret. Gjentar: alt er fra garnlageret!


Som alltid leste jeg ikke hele oppskrifta før jeg begynte - her var det om å gjøre å komme i gang med et TV-vennlig prosjekt - så da jeg kom til den delen hvor det står at jeg skal plukke opp masker både rundt halsen og rundt armhullene holdt jeg på å stryke med. Plukke opp masker er nesten like vanskelig å få gjennomført som å feste tråder for min del, men det gikk jo i en fei. På tide å innse at det går fortere å bare gjennomføre enn å bruke tid på å grue seg!





Jeg brukte oppskrifta til 1-2 års størrelsen, men jeg tror kanskje en 3-åring passer bedre til denne. Alpakkagarnet er litt tykkere enn det garnet som er anbefalt i oppskriften og ettersom jeg ikke regulerte pinnestørrelsen heller er det ikke rart at vesten ble større enn planlagt. 


Knappestolpen strikkes samtidig med resten så her var det viktig å tvinne tråden bak arbeidet slik at den henger sammen med stripedelen. Her lyktes jeg bare sånn halvveis så jeg måtte "reparere" ved å hekle en kant langs stolpen.


Knappene fant jeg i knappeboksen med knapper fra tante Aud. Tante har nok tatt vare på knapper fra klær hun har kastet i en årrekke. Her er det mye kult!

Oppskriften på vesten er god og enkel å følge og jeg er godt fornøyd med resultatet. Den ble skikkelig jentete, slik rosa og 2xlilla ofte blir. Gaveesken har fått en ny beboer.


Vero

tirsdag 15. januar 2013

Strikkebøker frem fra glemselen

Undertegnede skal investere i ny bokhylle og aksjon rydding har startet. Det er jammen mye man glemmer man har etter hvert, "har jeg kjøpt den der?!"


Jeg oppdaget at jeg har en del strikkebøker. Ikke mange og ikke få. Men - og det er et stort men, jeg bruker dem ikke! Det er litt sånn som  med alle kokebøkene mine - jeg elsker å se i dem, men bruker dem sjelden.

Disse fire skal jeg strikke noe fra i 2013. Nyttårsforsettet sitt det! Juhu.

Flere av bøkene har mange fine mønstre og ikke minst gode forklaringer på ulike teknikker. Bøker er stas!

Er du flink til å bruke strikkebøkene dine eller henter du oppskrifter fra nettet?


Vero


fredag 11. januar 2013

1,3 meter patentstrikk

I sommer strikket jeg denne til ei venninne. Ut over høsten fikk jeg rapporter om at den var litt i tynneste laget for det norske været...Jeg hadde allerede vært inne på siden til Marte Helgetun og sett på flere ulike halser i forskjellige teknikker, og da julegavestrikken skulle bestemmes falt valget på denne i patentstrikk.


Dette er første prosjekt i patentstrikk for min del. Kjekt å prøve noe nytt! Slik jeg har forstått det kan man strikke patentstrikk på et par ulike måter(kanskje flere også?). Jeg valgte den metoden hvor man strikker i maska fra forrige omgang og det fungerte fint for meg(se oppskrifta). På engelsk kalles visst det fisherman's rib. Her er link til ei side som jeg synes forklarer godt den andre metoden å strikke patent på, også kjent som brioche stitch.

Denne måten å strikke på gjør at plagget føles veldig luftig og at dette ble en lun hals er det ingen tvil om! Et annet pluss er at patentstrikk gjør plagget likt på begge sider. 

Halsen er strikket i dobbel tråd Abuelita 3-tråds merino på pinne nr. 5. Etter å ha strikket 1,3 meter(!) sys halsen sammen. Jeg valgte å vri den en gang før jeg sydde(les: snurpet) sammen. 

Å strikke i masken fra forrige omgang gjør at det tar lengre tid enn man er vant med før plagget vokser til korrekt størrelse. En tålmodighetsprøve for meg, men ikke værre enn at jeg har nok en slik hals på pinnene. 

En varmende hals i julegave og mottakeren har fått nok et plagg i svart Abuelita merino. Hvis du er på jakt etter et svart garn som er matt i fargen anbefales dette på det sterkeste! Jeg kjøper garnet hos Pickles


Vero

mandag 7. januar 2013

restevotter

Jeg knakk koden for vottestrikk med 4 pinner like før jul. Hurra!
3. januar tok jeg fram pinner og restegarn da barnetv begynte. I løpet av kvelden var ungen lagt og vottene ferdigstrikka. Effektivt med andre ord :)



Bare så synd at ungen brøler aua aua når jeg tar de på... de klør visst.....
Vottene er strikket på pinne 4 med garn. hehe. Uvisst hvilken type.


Melder meg herved på Pinnekrokens januarutfordring Restegarn.



Fant finfin oppskrift her

lørdag 5. januar 2013

Fargesprakende start på året!

Det har kriblet i fingrende etter å strikke et sjal igjen, nesten abstinenser har det vært! Det var derfor ingen tvil om hva jeg skulle bruke fridagene i jula på. Juhu!

Mezquita Shawl
Li ga meg et nøste Kauni i bursdagsgave så her var det ingen vei tilbake, farger it is! Jeg er omtrent dronninga av ensfarga strikk så bra at noen gir meg et spark bak ;)

Her blir det jo fargespill uten at jeg behøver å strikke med flere nøster, genialt!

Man starter med å legge opp alle maskene(tunga beint i munnen...) og strikker et enkelt hullmønster. Deretter fortsetter det med glattstrikk og forkorta rader. Veldig grei måte å strikke sjal på(etter at man har fått lagt opp alle maskene da).

Brått fargeskifte
Et stykke ut i nøstet hang plutselig tråden der uten feste. Fra oransje overgang til mørk lilla! Begynte å nøste litt for å se hva som kom videre og oppdaget enda flere brudd i nøstet. Vurderte lenge å nøste helt til jeg kanskje traff på akkurat den fargen jeg var i gang med, men bestemte meg raskt for å fortsette med den lilla, pytt sann! Det ble kanskje litt snålt, men samtidig liker jeg at det ble mer lilla i sjalet.

Oppskriften er Mezquita Shawl, gratisoppskrift på Ravelry. Jeg har strikket med pinne nr. 4, bortsett fra oppleggskanten der jeg brukte pinne nr. 6. Jeg har igjen mye garn på nøstet mitt med Kauni så dette er ikke noe stort plagg.

Pjuh, fikk til et bilde der i allefall sjalet ble med ;)

Sjalet er langt, smalt og lett. Liker!

Vero


torsdag 3. januar 2013

blue tweed

Vero var så snill og ga meg to nøster Rowan Tweed i bursdagsgave i 2012.
Nøstene ble lagt forsiktig på toppen i garnkista mi og jakten etter det perfekte mønster startet.
Flere som kjenner seg igjen i at en ikke kan strikke hva som helst av slike skatter? ;)

Jeg surfet litt rundt på Ravelry.com og kom over ei nydelig lue.

Skjønte at dette var den perfekte lua til dette garnet.
1. januar var herligheten ferdig. Kjekt med lett luestrikk når en har 75 min hver vei til nyttårsselskap!
Lua er veldig enkel å strikke. Rundt og rundt med en fin liten detalj bak/på siden med hullrad.

trykk på bildet for å få det større

Jeg er usikker på om jeg skal ha den rosa sløyfa eller om jeg skal ha blå, turkis eller grønt fløyelsbånd. Fargene er jo allerede i lua. Ingen sak å bytte om jeg blir lei da..

Info:

Oppskrift: Knitted and Scrunched Beanie gratis på Ravelry (link)
Garn: ca 1,2 nøster Rowan tweed
Pinne: 3 på ribb, 4 på resten


Ønsker alle et godt nytt år!

onsdag 2. januar 2013

Luer til brodern

Selv om min bror er godt kjent med mine strikkeferdigheter(?) er det ikke ofte det kommer bestillinger fra den karen. Da han ei uke før jul i 2011 ytret ønske om ei Kvikk Lunsj lue i julegave ble jeg litt matt(pga. tidsaspektet) og samtidig litt glad over at det kom ei bestilling. Lua fikk han ikke før til påske, men den som venter på noe godt?


Lua er strikket på pinner 4 og i et PT-garn(husker ikke hvilket). Oppskrift fant jeg på bloggen til Heklejenta.

Posering.
Ikke lenge etter fant han ut at ei Coca Cola lue hadde vært noe til samlinga. Bror samler nemlig på Cola-effekter og har faktisk et eget Cola-rom. Jada. Jeg kan ikke si noe for han synes nok at garnlageret mitt og interessen for ull er minst like spesielt. Lua ble produsert i en fei like før jul og resulterte i et utrop og en klem(hurra) på selveste julaften. Jeg tror han ble overrasket og fornøyd!





Strikket på pinner 3,5 og i Mitu, litt over et nøste av det røde og ca. et halvt av det hvite. Oppskrift fant jeg inne på bloggen til Strikkedolla.



For noen uker siden kom det nok et ønske tikkende inn på sms. Her tror jeg imidlertid jeg må melde pass. Link HER.



Vero