søndag 28. juni 2015

Herbivore

Jeg har strikket et sjal igjen! Til meg selv (hurra!).

Herbivore er et av mange sjal designet av Stephen West. Det er nok helt sikkert et av de mindre kompliserte sjalene hans, dere som følger ham på nett og på Instagram vil skjønne hva jeg mener.


Vel, helt ukomplisert er det selvfølgelig ikke. Det er mye vridd rett og vridd vrangt. M Y E. Vridd vrangt har tatt meg litt tid å finne ut av, men nå er jeg selvutnevnt ekspert.


Fint ble det og jeg liker strukturen. Det er faktisk like fint på baksiden, men man kan ikke huske på å ta bilder av alt. I tillegg liker jeg fargen veldig godt, selv om jeg var redd for at det skulle bli for spraglete.


Man begynner øverst ved nakken og strikker mønster et godt stykke ned før man begynner å strikke to like partier på sidene i tillegg. Det ga en form på sjalet som jeg ikke har vært borti tidligere - og jeg har strikket mange sjal!

Får litt sånn superheltsymbolfølelse...
Jeg synes egentlig ikke at det ser så fint ut når sjalet ligger flatt sånn som på bildet over (og i bruk vil det jo aldri vises sånn), men det legger seg veldig fint over skuldrene når man har det på - også når det snurres rundt halsen som et skjerf.


I helga har vi hatt sommer i Trøndelag (!). Det er nesten ikke til å tro. En perfekt anledning til å ta bilder av sjalet ute i det fri.


Du kan tilpasse selv hvor stort sjalet skal bli og jeg stoppet da jeg ble lei. Det er veldig ok med oppskrifter som er fleksible på den måten. Resultatet ble et lett og akkurat passe stort sjal. Jeg får helt sikkert bruk for det innen kort tid, kjenner jeg sommerværet rett.

Garn: Malabrigo Yarn Sock
Pinner: 3,5

Vero

tirsdag 16. juni 2015

Frederik's vest

En restevest ble ferdig for en tid tilbake. Det tok bare litt ekstra tid å finne og sy i knapper. Det er en kjent problemstilling for mange, vil jeg tro.


Oppskriften på Frederik's vest er fra Susie Haumanns All You Knit is Love, et hefte med oppskrifter i størrelse 0 - 18 mnd.


Vesten strikkes nedenfra og opp. Jeg hadde igjen en rest av Baby Alpaca fra BC Garn og brukte pinner nr. 2. Garnet er ikke så fleksibelt, det minner meg litt om bomullsgarn i måten å oppføre seg på. Selv om jeg liker å strikke med det så er jeg usikker på om det var rett valg til akkurat denne babyvesten. Men, jeg fikk kvittet meg med noen skarve gram garn fra lageret!


Jeg brukte litt tid på å finne knapper i rett størrelse - og farge. Disse kjøpte jeg hos Pickles i Oslo da jeg var innom og handlet hamstret i slutten av mai.

Alt i alt en fin liten strikk uten noen spesielle teknikker.

---

Jeg veksler for tiden med å strikke på en genser og et par votter. Ull, alt sammen! Ingen fare for at man vil behøve noe annet i Trøndelag denne sommeren. Dagens antrekk er skjørt, men med ullstrømpebukse, Hverdagsjakka og en Huckleberry rundt halsen. Vi snakker midten av juni. Hjelpes.

Vero

mandag 8. juni 2015

Amber vest

Videre i min føljetong "Linda strikker bare med garn fra lageret" skal jeg se nærmere på Amber vest av Helga Isager som jeg begynte på i slutten av april.

En nydelig vest jeg har sett på lenge i den fine boka Finstrikk av Helga Isager. (på tide å strikke fra bøkene sine også, ikke bare kjøpe nye oppskrifter på nett....)
Etter å ha strikket Il grande favorito ble jeg litt hekta på å strikke med to tråder og tykke pinner.
Tenkte at jeg kanskje kunne prøve meg på denne vesten og satte i gang. Uten å sjekke strikkefasthet.

Risikosport, men det er slik jeg strikker... ;p



Jeg synes oppskriften var litt rotete skrevet. Samtidig som du gjør datt skal du gjøre ditt samtidig som du gjør noe annet. Og når du har kommet så og så langt som er før ditten og datten, men blir skrevet lenger ned i oppskriften,  så skal du begynne å felle.
Jeg kan vel si at jeg brukte oppskriften som en guide til å få til noe som lignet på Amber vest. Man skal strikke forkortede rader på skuldrene, men dette valgte jeg å hoppe over da jeg ikke helt så vitsen med det. Det kunne fint stått i oppskriften at det var det man skulle gjøre, det står nemlig bare en klønete forklaring om hva man skal gjøre ikke at det faktisk er forkortede rader.





Uansett klønete oppskrift eller ei, jeg ble fornøyd med resultatet. En litt mindre vest enn hva den egentlig skal være, men jeg liker at den er slik. Fryser ofte bare på ryggen og da er det deilig å kunne ta på seg en vest enn en jakke.
Kommer nok til å strikke en til med riktig strikkefasthet også en gang i fremtiden.


Ull og striper har blitt en slags uniform hjemme hos meg



Ullete fakta:

Garn: Holst supersoft og Drops Vivaldi
Vekt: 113 g
Str: S (men den ble mindre pga feil strikkefasthet)


Ha en fin dag! :)


onsdag 3. juni 2015

Hue til et lite hode

Fra heftet All You Knit is Love av Susie Haumann har jeg strikket denne lille lua. Den strikkes fra toppen og ned og heter rett og slett Hue med øreklapper.



 

Jeg brukte BC Garn Baby Alpaca i en riktig så fin blåfarge. Lua ble myk og god. Pinnene er nr. 2,5 og selv om det kan gå trått så er ikke det noe problem på et så lite prosjekt i str. 0 - 6 mnd.
 
Mottakeren har allerede tatt i bruk lua og hans mor kunne informere meg om at den sitter svært godt på. Kjekt å vite. Det virker som om vi alle kan ha god bruk for luene våre i lang tid fremover, selv om vi pr. def. er i årstiden sommer.
 
Et annet lite plagg fra All You Knit is Love er også ferdig, det må bare tas litt bilder først. Jeg er godt fornøyd med å ha tatt i bruk flere av strikkebøkene- og heftene min i løpet av vinteren og våren. De gjør seg godt som pynt i bokhylla, men enda bedre når de kan benyttes til å strikke fine ting fra.
 
 
Vero