søndag 1. februar 2015

Benedetta - fra april til desember

Før jul ble jeg endelig ferdig med ei jakke jeg har strikka på siden midten av april! Årsaken til at det tok så lang tid er verken komplisert oppskrift eller mangel på strikketid, men jeg havnet nok en gang i rillefella, som jeg liker å kalle det. Riller er kjedelige greier, synes jeg. Og hvem velger stadig prosjekter med riller? Det er meg, det! Innerst inne må jeg ha en forkjærlighet for de der rillene, jeg kan ikke skjønne noe annet. Vel, over til poenget. Her er jakka Benedetta!


Designet er av Carrie Bostick Hoge. Hun har designet mye fint så jeg anbefaler en titt inne på sida hennes på Ravelry.



Garnet er Geilsk Tweed i fargen T23, lilla/burgunder. Den kjøpte jeg hele 10 nøster av da jeg var i København i 2013. En kjapp opptelling av det jeg kan finne i nærheten tilsier at jeg har igjen 4 nøster. Kan det kalles restegarn? Det var et godt garn å strikke med så jeg skal nok finne noe å bruke det til.
Pinner i størrelse 3 er brukt.


Benedetta strikkes ovenfra og ned og det er enkelt å gjøre tilpasninger underveis. Det er riller hele veien bortsett fra ved kantene hvor det er hullmønster. Også det er enkelt å lære utenat.


Pluss får designet for enkelhet og at formen blir fin, den skrår fint i fronten.
Minus får designet for at det blir vel åpent bak i nakken. Det hadde jeg også kunne tenkt på og formet den annerledes.
Knappene kjøpte jeg hos Greitrå'n i Rissa, det er perfekt match!
Jeg lærte meg to nye teknikker underveis. Dobbelt kast, det gir rett og slett et større hull enn et vanlig kast. Det vises godt på bildet ovenfor.
I tillegg brukte jeg Magic loop for første gang! Det ble brukt når ermene skulle strikkes. Først syntes jeg det var litt knøvlete, men det gikk fort over. Jeg mener å se at ermene ble strikket mer jevnt når jeg brukte Magic loop enn når jeg tidligere har brukt settpinner.


Endringer jeg gjorde underveis var å strikke inn to ekstra knapphull da jeg skjønte at det måtte til for at den skulle sitte fint på meg. I tillegg felte jeg flere masker på ermene og jeg felte av jakka før jeg skulle i forhold til oppskrifta. Det var lurt for den er mer enn lang nok.


Jeg er godt fornøyd med resultatet og jakka har vært mye i bruk (selv om den er utkonkurrert av hverdagsjakka i øyeblikket). Møtet med Geilsk Tweed var også så positivt at jeg har veldig lyst til å strikke meg en genser med samme type garn i løpet av året. Vi får se hva som kommer på strikkelista!

Vero