mandag 16. september 2013

En isblå påfugl

Jeg er nesten i dvalemodus. Nesten. Det strikkes, men ikke så mye. Om vinteren, våren og sommeren går det unna, men når høsten kommer går jeg over i matlagingsmodus. Av alle ting har jeg da tatt på meg et stort strikkeprosjekt i form av et dobbelt barneteppe(!) og jeg har nettopp felt av et sjal etter et ønske fra tanta mi. Jeg er ingen fan av bestillingsstrikk, men jeg var lysten på å strikke sjal og med litt heftig hinting om hvilket jeg kunne tenke meg å strikke ble det win win. Resultatet ble et Peacock Shawlette.


Sjalet er strikket i Drops Alpaca og fargen er isblå. Det gikk med like under to nøster så det er ikke det største sjalet, men likevel nok til å få det rundt halsen som et skjerf. Det er viktig for bruken, synes jeg. Pinner nr. 4. 

Ikke lett å ta bilde av seg selv. 
I motsetning til de fleste sjal jeg har strikket starter dette med å legge opp alle maskene. Her fikk jeg lært en ny metode for å legge opp en fleksibel kant. Søk på youtube på stretchy knitted cast on method så finner du ut hvordan det skal gjøres. Som vanlig var stemninga i heimen helt fantastisk(kremt) da dette skulle gjøres da det tok tid før jeg fikk inn teknikken. Og som vanlig gikk det seg til og alt ble bra, selv om dette tok tid. 


Mønsteret som repeteres er lett å huske og det er lett å se hvis man gjør feil(men det gjør jeg jo aaaaldri! Heh.) Slutten gikk som en lek ettersom det ble mindre og mindre masker å ta seg av. Jeg fascineres alltid av hvordan designere løser avslutningen på de ulike prosjektene - dette var en av de bedre!


Vero