søndag 28. juli 2013

Til to små mirakler

For litt over ei uke siden kom to små til verden, for en lykke for stolte foreldre! En liten hilsen fra meg er sokker som skal sitte godt på små babyføtter og lettstrikka babyluer


Abuelita 3-tråds merinogarn er brukt, godt og mykt til slike små. 0-3 mnd. er størrelsen jeg strikket, og jeg satser på at det vil være bruk for litt tynn ull i Trøndelag selv på denne årstiden. Til jenta har jeg strikket ensfarget lilla og til gutten er det helt blå lue og en blanding av blått og grått i sokkene. Fikk utnyttet det blå garnet maks! 


Det er første gang jeg strikker disse sokkene. Jeg har sett de anbefalt i ulike blogger mange ganger og fått dem anbefalt av foreldre som kan bekrefte at de sitter godt på foten. Ønsker du et kjapt strikkeprosjekt på en kveld er dette grei skuring. 


Luene har jeg laget flere av i sommer og har skrevet om det allerede her


Ellers er jeg er i sluttfasen på et par prosjekter; en tunika mangler kun knapper og ei lue må toves. Ei lue er halvveis og noen votter fra før jul ligger fortsatt på vent. I tillegg skal jeg straks starte på et sjal med ei oppskrift som jeg ikke har benyttet tidligere - kjekt å prøve noe nytt og ikke alltid gå for det som er trygt og prøvd fra før!

Som du ser er noen av bildene i dag fra min konto på Instagram. Her legges det gjerne ut små glimt av de ulike prosjektene som er på gang(i tillegg til ymse annet) - følg verosve om du vil!  


Vero

fredag 12. juli 2013

vest x 2

Jeg har blogget liiite i det siste, men jeg har strikket.

Den lune genseren min har blitt ferdig, men ikke blogget.
Jeg har strikket meg ei jakke, men den mangler knapper og jeg må gjøre noe med sårkanten etter klippinga. Så derfor er ikke den blogget heller.

Den siste mnd har jeg strikket to babytrøyer fra Nøstebarn. De er så lette å strikke og jeg har fått dilla :)
Tror jeg skal gi meg litt nå og heller prøve meg på noe snacks fra det babyheftet til Lene H. Samsøe.

Her er bildebevis på årets feriestrikk:

Lys blå vest med blå knapper til en liten gutt som er ganske lyseblå i tøyet.

vanskelig å ta bilde av en hengende vest når det blåser 

lyseblå knapper og en fin orange blomst fra hagen
 Jeg har brukt Blackhill Højlandsull på begge. ca 32 gram har gått med på hver vest. Pinne 4 er brukt.

Vesten under er strikket til gaveboksen. Knæsje knapper måtte til for å få trøya babyvennlig.
Jeg synes det kan bli litt for tungt om det bare er en mørk farge.


petrolfarget vest med knæsje knapper 
På denne vesten strikket jeg riller på de 10 maskene man legger til foran. I min iver etter å bli ferdig glemte jeg knappehull. Derfor har jeg heklet hemper og sydd knappene litt på siden. Synes egentlig det ble en bra løsning. 


Nå har jeg begynt på en enkel lue med rullekant. Bruker frk Snupp sin oppskrift.
Greit å oppdatere luegarderoben før høsten kommer.


Jeg nyter nå min siste dag i ferien. I morgen er det vanlig helg og på mandag skal jeg på jobb igjen.
Sukk. Det var deilig så lenge det varte ;)

God fredag, ferie, helg til alle sammen!


lørdag 6. juli 2013

Colorblock. En genser.

3 uker uten strikking(ja, det går an!) endte til slutt i at jeg fikk sluttført genseren Colorblock som har vært på pinnene en stund. Det er et av de artigste strikkeprosjektene jeg har holdt på med på lenge! God oppskrift med fine detaljer og jeg har lært nye ting - som å strikke slik at det blir en lomme. Oppskriften er laget av Karen Borrel som har mange artige oppskrifter på lager.


Genseren er forhøyet i nakken og forlenget bak ved å strikke forkorta rader. Det er en topp-ned genser med muligheter for justeringer underveis. Jeg har brukt garnet Mitu fra Rauma som hovedfarge og til stripene har jeg brukt Shetland Spindrift fra Jamieson's. Mitu er fantastisk godt å strikke med, og har klatret høyt på favorittlista det siste året. Garnet fra Jamieson's har en utrolig flott farge, melert garn på sitt beste! Jeg brukte dobbelt tråd med det og enkel tråd med Mitu.


Blikkfanget på genseren er uten tvil lomma, som fremheves enda mer når man bruker flere farger i rillene. Her ble det behov for å feste flappen med rillene både i sida og to andre steder og det greide jeg uten altfor mye trøbbel.

Fin kontrastfarge til den lyse lilla.

Knappene er fra Greitrå'n, hvor jeg fikk kyndig hjelp slik at jeg fant de perfekte knappene samme dag som genseren skulle overleveres. Enn å reise på hytta uten alt materiellet med? Bra det finnes løsninger. Knappene ble påsydd på en rasteplass i Nord-Trøndelag, en times tid før overlevering.



Almas Colorblock er strikket i str. 8 år og vil den første tiden fungere som en mellomting mellom genser og tunika. 

Fornøyd mottaker som stiller opp på bilder som en rutinert modell.
Fineste fadderungen!


Denne genseren står allerede langt framme i strikkekøa, jeg tror nemlig det er flere som kan tenke seg en slik(både liten og stor). 

Jeg står litt fast i valg av neste prosjekt. Det mangler ikke på garn, for å si det sånn. Det handles stadig inn nye nøster nemlig, selv i de periodene hvor pinnene ikke går i det hele tatt. Merkelig det der. Et sjal er under planlegging, men garnet kommer ikke i postkassa før i slutten av juli. En genser til ei lita snuppe må være ferdig til midten av august. Nye verdensborgere melder sin ankomst og må få en liten gave. Jeg har 10 nøster geilsk tweed(!) som skal bli en cardigan til meg selv...Men det store spørsmålet er altså: hvilke oppskrifter skal jeg bruke? Satser på å finne en løsning før diverse hytteturer i løpet av de neste ukene. 

Inntil videre - god sommer fra meg!

Vero