søndag 21. april 2013

Folded

Jeg har strikka en voksengenser(applaus!). Til meg selv(mer applaus!). Det er den første voksengenseren jeg har strikka noen gang. Det blir nok ikke den siste.

 
 
Oppskrifta er Folded av Veera Välimäki.

Jeg ønsket å strikke en genser som kan brukes til vår/høst, i ull, men som likevel ikke blir for varm. Jeg greide nesten hele januar uten å kjøpe garn, men en av de siste dagene gikk det bestilling til Pickles på noen hesper med Abuelita 3-trådstynn  merino. Fargen er gråpus.

Innsving
  Genseren strikkes nedenfra og opp og det felles og økes masker igjen for å markere midjen.
 
 
 
 


Videre handler det om å lage folder over brystet, en fin detalj, men noe herk litt utfordrende å få til. Jeg greide det, på et vis.



Det er raglanfelling som gjelder og det felles til hals ved hjelp av forkorta rader. Da det skulle strikkes forkorta rader måtte jeg rekke opp ikke mindre enn 4 ganger. Som vanlig handlet det om å lese h e l e oppskrifta. Lærer aldri!


Frøkna sjøl, takk til utskremt kollega på samling i Selbu
Genseren har 3/4-armer. Jeg synes de ble litt lange, selv om jeg strikket de kortere enn det som stod i oppskrifta og det er lagt opp masker etter str. M mens resten av genseren er L. Det er til å leve med.
Jeg har rukket å bruke genseren en hel del og jeg blir mer om mer glad i den. Man blir ganske stolt av å ta i bruk plagg man har laget selv, til dels også litt høy på pæra når folk kommenterer at de synes resultatet er bra.

Jeg opplever at garnet tover seg litt sammen, men uten at det gjør noe. Den blir bare mykere og bedre for hver dag i bruk.

Ahh, suksess!


Vero

tirsdag 16. april 2013

den gule ullshortsen

Jeg etterlyste garn her for en stund tilbake.
Kontaktet både Europris og Gjestal uten hell. Endte opp med at jeg kjøpte nytt garn og begynte på nytt.


Jeg hadde blitt så inspirert av denne karen her som er en stor favoritt på barnetv.

Zou fra Disney Junior
 La opp 48 masker på hver ben og satte i gang.


fin fin farge!
 Etter en stund begynte jeg å ane at den kanskje var litt liten. Etter en liten test på lillemann så kunne jeg trist bekrefte at dette var tilfelle....



Så nå har jeg en søt liten seleshorts til en liten unge som har en fargeglad mamma :)




Skal nok prøve meg på en til, må bare svelge skuffelsen først ;)


lørdag 6. april 2013

Zzznorkedress

Det er alltid noen småfolk som er på vei inn i denne verden eller noen som har vært her en stund og som fortjener litt ull på kroppen. I påska fikk jeg gjort ferdig snorkedressen fra Pickles. Opprinnelig var den tenkt til en liten gutt som skal komme i løpet av april, men jeg tror den blir litt for tykk i bruk til sommeren, som nok er tida når størrelsen passer barnet best. Den legges derfor i gaveesken, enn så lenge!(Og jeg må strikke noe annet til nykommeren rimelig kjapt...)


Dette prosjektet var skikkelig gøy å strikke! Oppbrettsfunksjon på både armer og bein er fiffige greier. Jeg har brukt dobbel tråd Pickles Extra Fine Merino på pinner 5,5. Hurtig strikk med andre ord. Alt garnet kommer fra det store lageret. Jej!

Størrelsen er nyfødt, men den ble forholdsvis romslig og vil nok passe i lang tid. Bak er det strikket med forkortede rader så det er god plass til bleierumpa.

Fine fargeskift

Av en eller annen grunn greide jeg ikke å telle noen usle pinner og lagde knappehull oftere enn oppskrifta sier. Det blir noen knapper å fikle med, for å si det sånn. Men hva gjør vel det når knappene er så fine?


Jeg kjøper de fleste knappene mine på M. Sommer Possementforretning i Trondheim sentrum. Her finner du alt du trenger. Alt!(Bare navnet på butikken gjør jo at man må ta en tur).



Fargen er knæsj og ungen som får denne vil skille seg ut. Sånne sarte farger som mye babytøy lages i er ikke alltid min greie - får håpe foreldrene er enig.


Vero