mandag 30. juli 2012

lørdag 28. juli 2012

Strikkehistorien til by Li

Jeg lærte å strikke på skolen  i håndarbeidstimene. Gomper strikka vi. skjeve skakke lapper som ble sydd sammen og stappa med vatt. Øyne og hår fikk de også.
I mange år var jeg fornøyd med denne kunnskapen.


Da ei venninne av meg ble gravid fikk jeg lyst til å strikke et teppe til den lille bylten. (skulle tro det var jeg som ble gravid....) Jeg handla inn deilig myk babyull og begynte å strikke.... Teppet ligger fortsatt i en pose, uferdig. Det blir rekt opp i løpet av kort tid tror jeg. Ser hvorfor det ikke ble ferdig. Det er vrangt på begge sider...



I 2010, da jeg selv ble gravid kom strikkelysten igjen. Svigermor ga meg strikkeboka Myk Start og jeg fikk veldig lyst til å strikke Fuglemammas omslagsbody. Jeg hadde nå lært meg å strikke vrangmasker, men hadde aldri strikka etter no oppskrift før.
Jeg starta i god tro, fant no hvitt ullgarn og noen pinner som jeg trodde passa. Jeg kom ikke lenger enn til der jeg skulle begynne å øke. Makan til vrien oppskrift for en hormonell førstegangsoppskriftstrikker skal man lete lenge etter.
I sinne la jeg opp masker til jeg ble lei, og strikka et lite babyteppe. Det er rillestrikk med en heklakant rundt.
Teppet er brukt MYE. Akkurat passe str til å ha over babyen i bilstolen eller bagen (53x65 cm).


I går kveld ble det brukt som koseteppe mens stumpen så på barnetv. Teppet kaller jeg bare for "bodyen".

Borteeebøøøø! Ja, jeg har ullpledd i sofaen i slutten av juli.

 I fjor på en av mine mange turer til hjembyen min Trondheim lærte jeg perlestrikk av Vero.
Jeg fikk med meg garnet og pinnene slik at jeg kunne fortsette på prøvelappen.
Prøvelappen ble til ei pute (måtte kjøpe mer garn).



Med ny strikkekunnskap i bagasjen fant jeg ut at jeg skulle strikke julegaver i fjor.
4 halser strikka jeg, kun en er dokumentert for ettertiden. Det er en Drops oppskrift (link til oppskriften her). Og mitt aller første  prosjekt oppskriftprosjekt som ble fullført!



Beklager dårlig retusjering av ansiktet. Trøtt småbarnsmor med blå ringer øynene er noe alle bør slippe å se, men det er desverre det eneste bildet jeg har av herligheten.

Etter å ha fullført et slikt prosjekt så har selvtilliten min økt.

I år har jeg strikket mange små prosjekter som jeg er sånn passe fornøyd med.
Olive genseren som jeg har nevnt tidligere har en liten pause før jeg rekker den opp og begynner på nytt.

Nå begynner jeg å lukte litt på flerfarget mønsterstrikk og strikk med hull i, slik som Vero er så flink til. :)

Bloggen er med på å gi meg et lite spark i baken på å gjøre ferdig ting, og andre blogger samt Ravelry.com gir meg myyyyye inspirasjon til fremtidige prosjekter.

Ønsker dere en fin dag!


by Li








tirsdag 24. juli 2012

Det ble da trekantet...




...sommersjalet som skulle varme skuldrene på verandaen sene sommerkvelder. Trekantet er dog det eneste som stemmer med virkeligheten da været ikke har gjort det mulig å nyte mange kvelder ute, selv med ull!


Det må nok tykkere ull til enn denne florlette saken på 65 gram! Jeg har tidligere skrevet om innkjøpet av garnet på bloggen. Litt kjapp hoderegning nå og du finner ut at jeg sitter igjen med nok garn til å lage to sjal til *kremt*.

Oppskriften er hentet fra denne boka og er laget av Lilly Brandal. Garnet er Nøstebarns Silke-Ull og jeg har strikket på pinner 4,5. En veldig enkel og grei oppskrift med rillestrikk og økninger i kantene og midt på. I stedet for å plukke opp masker på kanten tok jeg et kast, det ble finest synes jeg.

Avslutningsvis ble det heklet stavgrupper rundt arbeidet for en ekstra fin finish.

Nå er jeg ikke lenger sikker på om jeg tar i bruk dette sjalet selv(da jeg selvfølgelig har startet på et annet sjal...) så det er stor "fare" for at det havner i gaveboksen.

Digger garnet, digger fargen, digger stavgruppene, men rillene var like kjedelige som alltid ;)

fredag 20. juli 2012

ukas Ravelry; uke #29

Pyntestæsj er ukas tema, mer spesifikt armbånd. Under testing av hakking laget jeg en liten prøve som endte som et armbånd. Siden har jeg funnet mye smykker og småting på Ravelry. Selv om jeg liker (og kler!) enkle saker så er det en del ting der ute som jeg både synes er fint og som fascinerer meg på samme tid.

Armbånd fra Joelle Hoverson

Her laget av Katherine
Armbånd fra Laura Nelkin

Armbånd fra Jenny Lord

mandag 16. juli 2012

Hakke toillat!

Neida, jeg har ikke tørna helt, men jeg har hakket en hals!


Hakking var noe nytt for meg, bare noe jeg har hørt andre snakke om som en teknikk ved bruk av heklenål/hakkenål.
Tidligere i vår kjøpte jeg boka "Hakke peiling? En innføringsbok i hekling, hakking og pjoning" fra Du Store Alpakka. Her fant jeg oppskrifta på denne halsen som jeg fikk lyst til å prøve å hakke.


Første forsøk ble lagt bort ganske tidlig da tålmodigheten tok slutt (den kan til tider være ganske knapp), men etter en ny prøverunde på et litt mindre arbeid fant jeg ut av det - og da måtte jeg medgi at dette er enkelt! Det tar bare litt tid når man bruker tynt garn da det bygger lite oppover.

Kort fortalt kan man si at man ved hakking legger opp og feller av masker (oppmasking/avmasking) hele tiden. Her har jeg rundhakket og brukt en nål med krok i begge ender. Jeg kjøpte en wire og to heklenåler som passet til og fant ut at det var en god løsning da de ikke har toveis hakkekroker på alle håndarbeidsbutikker.


Nederst har jeg heklet på en piqotkant. Oppskrifta sier piqot både oppe og nede, men det ble litt for mye for en enkel sjel. Jeg gjør som jeg vil :)


Halsen er hakket i Dales Royal Alpakka, i underkant av ett nøste av hver farge, hakkekrok og heklenål 4,5.

Jeg likte å arbeide med dette og kvaliteten føles nesten litt vevd. Nye teknikker er artig! Prosjekt hakking vil fortsette videre.

lørdag 14. juli 2012

ukas Ravelry; uke #28

hæ? er det uke 28 allerede sa du?
Ferie, jordbærspising og mysing etter godvær er ting på dagsordenen nå om dagen.
Besøke og bli besøkt. Trivelig, som vi sier i trøndelag :)

Tenkte jeg skulle vise noen strikketing som har fin tekstur.
Håper jeg en dag blir tøff nok til å begi meg ut på slik strikking.
Enn så lenge så holder jeg meg til enkel strikk, men er fortsatt bare en fersking i gamet.
Har jo bare strikka siden i fjor :)










Ønsker alle ei fin helg!


by Li

tirsdag 10. juli 2012

Sokker à la bestemor

Under mengder av garn og diverse halvferdige prosjekter fant jeg et strikkenett med nesten ferdige ullsokker i. Mine FØRSTE ullsokker EVER! Vrangbord og hæl ble gjort ferdig i vinter under kyndig veiledning fra Strikkeren over alle; bestemor. Jeg strikket ferdig og felte av den ene, mens nr. 2 selvfølgelig ble liggende. Ferie og hyttetur - også med bestemor, har gjort at enkelte prosjekter nå er ferdige.



Bestemors sokker er enkle, men gode. Perfekt førstesokkestrikk! Vrangbord og forsterket hæl er vel stikkordene som trengs. Garnet har jeg fått i gave for noen år siden, det er kjøpt i Danmark. Ukjent merke. Greit å strikke med og det virker som et egnet sokkegarn.


Mon tro om det blir flere sokker på pinnene nå når veilederen er tilgjengelig?

lørdag 7. juli 2012

ukas Ravelry; uke #27

Etter mønster- og tommelangstinnlegget føler jeg meg nesten forpliktet til å følge opp med et par drømmevotter i ukas tips fra Ravelry.

Votter, design 2 fra Rauma Design

Her laget av mmarit


Perianth av Barbara Gregory

Her laget av anjathor

Disse blir nok gode når kulda setter inn :)

tirsdag 3. juli 2012

Strikkeangst

Sommerferien er her(jej!) og jeg har i utgangspunktet all verdens tid til å planlegge sommerens og høstens strikk.
Jeg trenger nye Selbuvotter. Helst akkurat slike som er avbildet. Med perfekt lengde og en mini-tommel som matcher min.

Det har nemlig gått hardt for seg. Yndlingsvottene gikk på en smell forrige vintersesong. Ei snill dame har hjulpet meg å lappe.

Det ble en ekstra sesong, men nå innser jeg at det er på tide å slå opp med yndlingene.
Så, hva er problemet? Joda, jeg lider av mønsterstrikkeangst. Dette kombinert med tommelangst(har også hælangst, men det hører til en annen historie) gjør at det tar sin tid å psyke seg opp til prosjektet. Det har forsåvidt gått bra med mine tidligere flerfargestrikkerier så det er ikke lett å skjønne hvorfor tiltakslysten faller. Jeg får håpe på en varm høst :)

Jeg har noen votter jeg er sikker på at det skal produseres flere av, men det må noen justeringer til. For ei god stund siden pjonet jeg disse:
I oppskrifta skulle de toves, men jeg synes de ble finere uten og dermed ble det slik. Jeg droppet dessverre litt for mange masker så de er litt smale og tomlene er et kapittel for seg...

Det får bli opptelling ved slutten av sommeren for å se hvordan votteprosjektene har gått!

søndag 1. juli 2012

ukas Ravelry; uke #26

Begynner å innse at å ha ørtogførti favoritter hver uke ikke fungerer ut året...begrenser meg derfor til et par favoritter denne uka (og videre fremover).

Denne jakken er en fryd for øyet. Nydelig gråfarge med en pangdetalj i form av en overdimensjonert lukkedings.
Kan ikke bli tøffere spør meg ;)








Fortsetter med barnejakker. Barnslig herlig monster på denne.
Tror ikke jeg orker å hekle en hel jakke, men et hekla monster på en strikka jakke må vel kunne gå.



 








Selv så har jeg strikka ferdig en Bandana Cowl fra Purl Soho, nok en trøstestrikk for å unngå tynne pinner og baklengsstrikking for å rydde opp i nok en  feilstrikking på Olivegenseren min...
Det fine med trøstestrikkinga denne gangen var at jeg lærte meg wrap & turn (vendinger). ;) Takk til den flotte videoen til Pickles jentene. Den gikk på repeat til det satt. :D


by Li